Новини

Російські окупанти в Луганській області вже почали наступ – аналітики

Російські окупанти в Луганській області почали наступ. “Максимальне загострення” спостерігається на Кремінському напрямку, де загарбники намагаються прорвати українську оборону.

За даними аналітиків Американського Інституту вивчення війни, на північний захід від Сватового помічено рух росіян. Для наступу на цій ділянці залучили частини кількох дивізій.

“Підрозділи кількох полків 144 і 3 мотострілецької дивізії (20 загальновійськова армія, ЗВО) і полк 90 танкової дивізії, підтримувані частинами 76 повітряно-десантної дивізії і невизначеними підрозділами Південного військового округу ведуть наступальні операції”, – відзначається у звіті.

На основі цих даних експерти прийшли до висновку, що дана ситуація – початок нового наступу Росії. При цьому українські захисники не дають окупантам перехопити ініціативу в Луганській області, що може призвести до остаточної кульмінації на напрямку Сватове-Кремінна ще до повного захоплення російськими військами Луганської та Донецької областей.

“Ця кульмінація дасть для українських сил вікно можливостей, яке можна використовувати у власному контрнаступі”, – підсумували аналітики.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.