Новини

Україна домовилася з Британією про постачання далекобійної зброї – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки свого візиту до Великої Британії, який відбувся у середу, 8 лютого. Він заявив, що Україна домовилася з Британією про постачання далекобійної зброї.

Як повідомляє прес-служба президента, аід час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів із британським прем’єр-міністром Ріші Сунаком на військовій базі Bovington Camp Зеленський наголосив, що Україна має “сильний оборонний пакет від Великої Британії”.

“Ми погодили потужну кількість броньованої техніки, постачання далекобійної зброї й домовилися почати підготовку українських пілотів. Я вважаю, що це наш чіткий сигнал – України й Великої Британії, – що ми разом не лише йдемо, а пройдемо весь цей складний шлях до нашої спільної перемоги”, – заявив Зеленський.

Глава держави наголосив, що цей візит до Сполученого Королівства став надзвичайно результативним.

“Я дякую прем’єр-міністру Сунаку за розуміння наших потреб, за дуже влучні поради й за рішення, які допоможуть українським воїнам стати ще міцнішими”, – додав Зеленський.

Як акцентував президент, зараз добре видно, що Україна та Британія стають справжніми союзниками. Також, за його словами, сторони констатували досягнутий рівень безпекової, санкційної, політичної та економічної співпраці й визначили, як далі зміцнюватимуться позиції двох держав. Крім того, було обговорено взаємодію на міжнародних майданчиках.

“Я хочу окремо подякувати особисто тобі, Ріші, і всій Британії за готовність працювати разом з нами для повної реалізації української формули миру. І саме звідси я хочу сказати всім нашим воїнам, кожному українському солдатові, сержанту, офіцеру й генералу: держава робить і зробить усе, щоб у наших захисників на передовій був максимум можливостей. Максимум, яким сьогодні володіють передові країни світу. Україна буде серед тих, хто володіє всім, що необхідно для захисту наших людей, нашої незалежності”, – наголосив Зеленський.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.