Новини

Чернівецька ОВА домовилася про співпрацю з «Ощадбанком» задля розвитку бізнесу на Буковині: перелік послуг

Сьогодні, 3 лютого, у Чернівцях Ощадбанк та Чернівецька обласна військова адміністрація домовилися про співпрацю для розвитку бізнесу на Буковині.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua.

Угода має сприяти розвитку нових кредитних продуктів для місцевих підприємств. Прикладом подібного кредитного продукту є позики на покращення енергоефективності від Ощадбанку на придбання генераторів, зарядних станцій тощо, які вже користуються в бізнесу Чернівецької області чималою популярністю. Окрім того, домовленість передбачає надання грантів, оновлення матеріально-технічної бази підприємств, а також створення нових робочих місць.

“Нам дуже цікава співпраця з підприємствами АПК, харчової промисловості, деревообробної галузі. текстильного виробництва тощо. Ми вже зараз активно пропонуємо представникам ММСБ (мікро-, малого, середнього бізнесу – ред.) участь у державних кредитних та грантових програмах, партнерські проекти з виробниками техніки, засобів захисту рослин на дуже привабливих умовах, а також співпрацю в рамках програм міжнародної допомоги. Кількість таких пропозицій постійно зростає, у тому числі і завдяки співпраці з місцевими органами влади, що робить кредити від Ощадбанку для бізнесу більш доступними”, – прокоментував підписання голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Програми банку вже працюють, а споріднені програми разом з ОВА розпочнуть працювати цього місяця.

“Що стосується спільних програм, то вони запрацюють вже в лютому. Перша програма, яка запрацює, це компенсація частини вартості купівлі генераторів, зарядних станцій. Друга програма стосується відшкодування відсотків по кредитам, який бере бізнес в Ощадбанку, і третя програма компенсація оренди релокованому бізнесу впродовж трьох місяців, коли компанії заходять у приміщення. В останній програмі допрацьовуємо деякі нюанси, і я думаю, що за кілька днів вона запрацює. Ми вже готові опрацьовувати заявки”, – зазначив голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.