Новини

Україна почала отримувати майно забороненої «Соціалістичної партії»: перший актив перереєстрували у Чернівцях

Україна почала отримувати майно забороненої “Соціалістичної партії”. Перший актив уже перереєстрований до державної власності у Чернівцях.

Про це повідомили у Фонді держмайна.

У січні Фонд держмайна розпочав процес перереєстрації на користь держави майна раніше забороненої “Соціалістичної партії України”. Так, до держвласності мають перейти 9 об’єктів нерухомості, 13 автомобілів тощо.

У червні минулого року Восьмий апеляційний адміністративний суд за позовом Міністерства юстиції заборонив діяльність “Соціалістичної партії України”, тож її майно переходить в управління Фонду державного майна.

Минулого року в Україні остаточно заборонили діяльність низки проросійських партій, серед них: “Соціалістична партія України”, “Опозиційний блок”, “Соціалісти”, партія “Справедливості та розвитку”, “Наші”, “Держава”, “Блок Володимира Сальдо”, “Ліва опозиція”, “Партія Шарія”, “Союз лівих сил”, “Опозиційна платформа — За життя”, “Прогресивна соціалістична партія України” тощо.

Слідчі СБУ встановили, що представники цих партій безпосередньо брали участь у встановлені окупаційного режиму на захоплених Росією територіях України, а також в організації псевдореферендумів.

У листопаді 2022 року Фонд держмайна розпочав перереєстрацію на користь держави активів іншої забороненої партії — “Комуністичної партії України”. У липні того ж року за рішенням суду всі кошти й активи “Компартії”, зокрема понад 50 об’єктів нерухомого майна, передали державі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.