Новини

Міжкімнатні двері: із яких матеріалів їх виготовляють?*

Інтер’єр будинків – окремий вид мистецтва. Багатство кольорів, форм, поєднань, стилів, фактур та декору просто вражає. Тож і не дивно, що облаштовуючи помешкання сьогодні все продумується до дрібниць. Від підлоги та килимів до люстр та підсвічників, важливо абсолютно все. Чомусь раніше особливої уваги приділяли лише меблям, інші всі елементи обирали з того, що було. Але купити двері міжкімнатні теж непросто. Часто ми не акцентуємо увагу на таких конструкціях, але, погодьтеся, без них не уявити жоден будинок чи квартиру. Якими ж бувають внутрішні двері та із яких матеріалів вони найміцніші – у нашій статті.

Не лише дерев’яні!

Як правило, усі двері в помешканні – однотипні, відрізняються хіба що розмірами. Найчастіше їх виконують за індивідуальним замовленням відповідно до стилю кімнат, вибраного кольору та поданих замірів. Останніми роками особливо популярними є вироби з екоматеріалів, що покриті натуральними фарбами. Але на ринку лідер не один, їх кілька:

Дерев’яні. Такі конструкції характеризуються не тільки екологічністю, а й високими показниками шумо- й теплоізоляції. Виготовляють їх із цільних зрубів або склеюють із брусків.

Металеві. Ідеальний варіант для офісних приміщень та кімнатах, які потребують надійного захисту.

Ламіновані. Зазвичай ці вироби виконані із натурального дерева, але покриті спеціальним матеріалом, що надає іншого кольору, глянцю, блиску, а також і може змінювати саму фактуру. Їхня перевага – висока зносостійкість та міцність.

Шпонові. Тонкий шар шпону можуть наносити на двері з будь-яких матеріалі (металу, дерева, пластику), проте такі конструкції не надто міцні, частіше їх обирають через естетичні показники.

МДФ та ПВХ. Вироби із таких матеріалів – довговічні, волого- та зносостійкі, найчастіше їх монтують у кухнях і ваннах.

Скляні. Ці двері дуже популярні в дизайні офісних приміщень та бізнес-центрів, нерідко їх обирають для балконів. Хоч вони виглядають дуже крихкими, виконують їх зі стійкого заколеного скла підвищеної міцності.

Типи дверей

Після вибору матеріалу дверей варто задуматися над їхнім типом, від цього залежатиме, наскільки легко вони відчинятимуться та чи будуть зручними в користуванні.
Традиційним варіантом вважаться двостулкові двері. Головна умова для їхнього монтажу – вдосталь місця.

Для економії простору ідеально підійдуть розсувні двері або ж двері-купе. Вони прості в експлуатації та довговічні.

Якщо потрібно з допомогою дверей створити перегородку, можна придивитися до складних моделей. У народі їх називають “книжкою” або “гармошкою”, а працюють за принципом ширми – пересуваються вправо-вліво за допомогою кріплення зверху.

Кожен із цих варіантів виглядатиме стильно, якщо його грамотно поєднати з інтер’єром приміщень. А широкий асортимент дозволяє обрати вироби на будь-який бюджет.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.