Новини

Танки Leopard: експерт пояснив, у чому їхня особливість та чому саме вони потрібні Україні

Танк Leopard – розробка німецького концерну, за основу взяли чотири найважливіші характеристики – захист, маневреність, вогнева міць та система керування вогнем.

“Леопард” оснащений 120-міліметровою гладкоствольною гарматою та двома кулеметами у різних частинах конструкції. Екіпаж танка – чотири людини. У сюжеті “Сніданку з 1+1” військовий експерт Олександр Мусієнко пояснив, у чому переваги такої техніки для України.

“Їх вироблено понад 2 тисячі, крім того, до них на сьогодні виробляються запчастини. Це теж важливий момент з точки зору їх технічного обслуговування. У Польщі розгорнута їхня ремонтна база”, – каже він.

Ще одна перевага танків Leopard – пальне. Двигуни невибагливі, для них не потрібно використовувати спеціальних сумішей чи спеціалізованих компонентів. Відзначає Мусієнко ще один момент – те, що у них дизельні двигуни.

І це ще не все: особливо важливо в умовах бою не тільки швидкість і маневреність, але й захист екіпажу. “Вони мають гарну броню, мають дальність пострілу до 5 км, здатні вести бойові дії в будь-який час доби та за будь-яких погодних умов”, – каже експерт.

“Леопарди” створювалися, аби боротися з радянськими танками, які використовує наш ворог. Вага такого танка – від 50 до 66,5 тонн залежно від модифікації, але це не проблема на території України, зазначає військовий експерт.

А от замінити Leopard майже нічим, адже цей танк найбільше підходить для ведення бою у наших ландшафтах.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.