Новини

Чернівці отримали рекордні суми грантів: на що витратять мільйони євро

Чернівці отримали рекордну суму інвестицій у вигляді грантів – це понад 25 мільйонів євро.

Про це під час звіту розповів начальник департаменту соціально-економічного розвитку Чернівецької міської ради Сергій Бостан.

“Такої кількості грантів наша громада ще не мала. Частина грошей вже надійшла, частина ще має надійти. Це великі кошти і мало хто таким може похвалитися. Крім того, це свідчить, що Чернівецька громада має велику довіру у міжнародних партнерів і вони готові з нами співпрацювати”, – каже Сергій Бостон.

Від Чернівецької міської ради подавалися проектні заявки до європейських та американських фондів.

Найбільше коштів було отримано для комунального підприємства “Чернівціводоканал” та для зведення будинків для ВПО.
Отримали гранти на встановлення тимчасового модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб у Чернівці на суму 3 млн євро. Роботи вже виконуються відповідно до узгоджених термінів.

Ще один грант “Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб у м. Чернівці”, метою якого є покращення умов проживання та медичного обслуговування. Укладено Договір про Грант з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО), розмір – до 1,5 млн євро.

Чернівці отримали 16,4 млн євро гранту для модернізації та реконструкції муніципального водного господарства м. Чернівці “Проєкт муніципального водного господарства м. Чернівці” на підставі угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина.

Підтримані заявки на фінансування у співпраці з муніципалітетом міста Мангайм для закупівлі 74 комбінованих приладів для опалення та приготування їжі на дровах та твердому паливі для пунктів обігріву. З муніципалітетом міста Дюссельдорф – для закупівлі 3-х комбінованих ігрових майданчиків, шкільних меблів для облаштування 3 класів на 25 учнів та 75 планшетів.

Вже попередньо отримана підтримку Європейського Союза для виділення 10,5 мл євро на проєкт, який передбачає нове будівництво 7 капітальних житлових будинків у спальному районі міста для забезпечення ВПО комфортних умов проживання з відповідною інфраструктурою.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.