Новини

«Явора поважали і любили всі»: побратими – про загиблого вчителя-військового Петра Ковалюка

Капітан Петро Ковалюк був хоробрим Воїном. Людиною у найвищому значенні цього слова.

Так написала про військового з Буковини Петра Ковалюка керівниця пресслужби Чернівецького обласного ТЦК та СП Тетяна Попович, яка раніше служила разом із ним, пише molbuk.ua

Капітан, командир роти вогневої підтримки буковинської тероборони з позивним “Явір” Ковалюк Петро Михайлович був учителем історії та предмета “Захист України” Вижницького опорного ліцею. Днями він загинув на сході України. За ним сумували всі, в тому числі й колишні учні.

Тетяна Попович зізнається, що й досі не може оговтатися від такої страшної втрати, адже Петро Ковалюк був особливою людиною.

“Явора поважали і любили всі, хто Його знав за те особливе світло, яке випромінював. Він був лідером, який вмів згуртовувати дітей і дорослих, навчати, надихати, підіймати бойовий дух побратимів.

Його відданість Україні, як у справжнього патріота, виявлялась у діях і вчинках. Вірний син своєї Батьківщини, в найважчі для неї часи залишав рідний дім, учительську справу, вдягав однострій і брав до рук зброю.

Як офіцер, вірний присязі, Він не ховався за спини, не шукав легких шляхів. Загинув у бою смертю Героя. Прийняв собою уламки від снаряда заради майбутнього своїх рідних і всіх нас… За свободу, за правду.

Мала за честь в 2017 році служити з Петром Ковалюком в 44-й артилерійській бригаді. Для всіх побратимів нашого, на той час, дивізіону звістка про Його загибель стала болісним ударом”, – написала Попович.

З Петром Ковалюком попрощалися 15 січня у селі Черешенька Вижницького району.

“День був важким. Дивилась на квіти, що вкрили дорогу до цвинтаря, і думала про полеглих воїнів, які, як Петро Ковалюк, були цвітом нації. На жаль, в час війни найбільш вразливими є ті, хто має в собі найкращі якості, сміливці, відчайдухи, здатні на самопожертву за рідних, за братів по зброї, за своєю землю.

Щирі співчуття родині Петра Ковалюка, яку він дуже любив, якою пишався, а також його побратимам. Тисячі воїнів, серед яких і хлопці з моєї родини, продовжать боротьбу, помстяться за кожного полеглого і здобудуть Україну, про яку мріяв Петро та всі її вірні діти. Світлий образ Героя завжди житиме в наших серцях”, – додала Тетяна Попович.

Про загибель Петра Ковалюка громадськості стало відомо 12 січня.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.