Новини

Вимикають світло – нема тепла: чи будуть використовувати генератори у котельнях Чернівців

У багатьох районах Чернівців через вимкнення електрики не працюють котельні, заживлені до будинків. Тож люди залишаються і без світла, і без тепла. Але змінити ситуацію досить складно.

Про це сказав начальник “Чернівцітеплокомуненерго” Ігор Ніколенко.

“Є скарги від споживачів, що немає електрики й тепла. Котельня починає працювати, коли відновлюють електрику, але вона іноді не встигає нагріти будинки. Коли будувалися котельні, не робили окремі лінії для них, щоб котельня була постійно забезпечена електрикою. І коли вимикають район, то котельня також залишається без електрики. Для будівництва окремих ліній потрібні значні кошти, і навряд чи їх на це будуть виділяти”, – пояснює Ігор Ніколенко.

“Чернівцітеплокомуненерго” звернулося до міськРЕМу та обленерго щодо можливості не відключати такі об’єкти.

“Електрики опрацьовують забезпечення таких робіт. Насамперед йдеться про середні котельні, до яких приєднані два і більше багатоквартирних будинки. Це приблизно 14 котелень”, – зазначив Ігор Ніколенко.

Генератори для запуску котелень у разі відсутності електрики використовувати не будуть. Їх будуть використовувати у разі надзвичайної ситуації для облаштування місць обігрівання.

“Працюємо над облаштуванням місць обігріву за блекауту, у яких мешканці міста зможуть погрітися. На 31-ій котельні встановимо генератори. За повної відсутності електрики, але за наявності газу та холодної води, зможемо подавати тепло. Обрали ті котельні, у яких максимально зможемо обійтися без холодного водопостачання”, – пояснив Ігор Ніколенко.

Щодо великих котелень, то їхню роботу не зможуть забезпечити за відсутності електрики.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.