Новини

Росіяни сповільнили наступ на Бахмут – військові експерти

Швидкість просування російських військ у районі Бахмута, ймовірно, сповільнилася впродовж останніх днів. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що росіяни можуть ініціювати тактичну або оперативну паузу на цьому напрямку.

Про це йдеться у добовому зведенні ISW за 24 грудня, пише ТСН.

“Хоча ще зарано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації”, — пишуть військові експерти.

Російські військові блогери визнали, що українським військам у районі Бахмута вдалося трохи сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та прилеглих населених пунктів, а один з них стверджує, що українські сили відкинули групи “вагнерівців” на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Джерела в українських соцмережах раніше стверджували, що українські сили повністю витіснили російські війська зі східних околиць Бахмута приблизно 21 грудня.

У ISW також зазначають, що російські війська здійснили менше просування в районі Бахмута за листопад-грудень разом узяті ніж у жовтні.

“Російським військам, ймовірно, буде важко підтримувати темп своїх наступальних операцій у районі Бахмута, і вони можуть спробувати ініціювати тактичну чи оперативну паузу”, — припускають аналітики.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.