Новини

«Чудо-дівчина»: незряча буковинка робить односельцям масажі, виграє у шахи та пише вірші – фото

Незряча 20-річна буковинка Маріанна Пінтя навчається на масажистку та паралельно робить масаж односельцям. Також чудово грає в шахи, здобувала нагороди за гру. Крім того, дівчина за допомогою програми для незрячих людей працює за комп’ютером. А у вільний час пише вірші і навіть створила для своєї поезії окремий телеграм-канал.

Про незвичайну буковинку йдеться на фб-сторінці КлішківціINFO, пише molbuk.ua

Дівчина втратила зір у 2 роки, проте це не вплинуло на її веселу, привітну вдачу.

“У селі Рухотин проживає дівчина, Пінтя Маріанна Іванівна. Гарна, талановита, незалежна, як наша Україна, так як народилася Маріанна 24 серпня 2002 року. На долю дівчини лягли важкі життєві випробування, адже у 2 роки вона втратила зір. Батьки ніколи не покидали надії на те, що дитину вилікують, але, на жаль, лікування не дало позитивних результатів. Вирок лікарів – “зір не відновиться ніколи…” – йдеться у дописі.

Та дівчина продовжувала працювати над собою, здобувати освіту.

“У 2020 році закінчила Львівську школу інтернат для дітей з порушенням зору. Маріанна завжди мріяла допомагати людям, та здобути гідну професію, тому вступила до коледжу у місті Генічеськ Херсонської області за спеціальністю “Медсестра-масажист”.

З початком війни навчається вдома та дистанційно закінчує 4 курс. Свої навички професії втілює на практиці, роблячи масаж жителям с.Рухотин та ближніх сіл. Хороші відгуки та подяка від людей – найкраща нагорода для неї!

Маріанна не бачить, та Бог дав її добре, чуйне серце, гарну вроду, стійкий характер та ще багато талантів. Мар’янка також дуже добре грає в шахи, тому неодноразово ставала призеркою та здобувала перші місця серед дітей з вадами зору. Маріанна працює з комп’ютером, телефоном за допомогою особливої програми для сліпих”.

Окрім того, Маріанна пише вірші.

“Ця чудо-дівчина відкрила ще один талант – вона пише вірші. Натхнення до написання того чи іншого твору приходить до неї через різні події її життя. Про кохання: тому, що закохана і кохана. Її хлопець також із вадами зору. Ярослав її добре розуміє, підтримує, і в них спільні інтереси. Про Маму – бо це сум, любов та розлука тому, що мама вже 10 років працює в Італії. Про Україну та війну – адже сама пережила захоплення та виїзд від рашистів з окупованого м. Генічеськ.

Вірші Маріанни Пінті можна прочитати на її телеграм-каналі “Острівець творчості”.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.