Новини

Через відключення вуличного освітлення у Чернівцях: у місті посилили патрулі

З 26 жовтня на вулицях міст і сіл області з’явилися додаткові патрулі поліції. Це пов’язано із відключенням електроенергії.

Кореспондентка ” ” разом з інспекторами тренінгового центру Головного управління Нацполіції в області Владиславом ОСІПОВИМ та Дмитром ФАЛЕНЧУКОМ заступила у нічне патрулювання у Чернівцях.

Вечір вівторка, на годиннику 20:15. Вуличне освітлення вимкнули. Єдине джерело світла – це вітрини магазинів. Їдемо на вулицю Небесної Сотні.

Ще не пізно, але людей мало, авто теж не часто їздять. Видимість дуже погана, поліцейські вмикають ліхтарик.

– У зв’язку з аварійними відключеннями електроенергії ми посилено патрулюємо. Після 20:00 вимикають вуличне освітлення, видимість погана.
Щоби уникнути збільшення злочинів, ми обстежуємо район, за яким закріплені, – пояснює старший лейтенант Владислав Осіпов.

Побачивши двох молодих чоловіків, правоохоронці підходять до них.

– Доброго вечора, лейтенант поліції Дмитро Фаленчук, у зв’язку із воєнним станом маємо право перевірити ваші документи, – каже.

Молодики показали паспорти та спокійно відреагували на перевірку.

– Зараз рівень злочинності не високий. На початку війни комендантська година починалася з 22:00. Тож були випадки, коли люди не встигали доїхати додому. Зараз же вона починається з 00:00, тому порушення трапляються нечасто, – каже Владислав Осіпов.

Під час патрулювань поліцейські мають право попросити пред’явити документи та робити поверхневі перевірки осіб, які викликають підозру.
За кілька годин переглянули документи шести осіб, а також зробили одну поверхневу перевірку, однак нічого забороненого не виявили.

Порада поліцейських

Як поводитися під час відключень електроенергії у ліфті

* Дітям не рекомендується перебувати там без супроводу дорослих. Якщо ж ви або дитина потрапили в таку ситуацію, то:

– зателефонуйте родичам та екстреним службам. Номери диспетчерів аварійних служб, ОСББ, поліції мають бути в кабіні кожного ліфта;

– голосно гукайте на допомогу;

– не стрибайте у кабіні;

– не намагайтеся самостійно відчинити двері ліфта.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.