Новини

«Загинув як Герой»: на Буковині сьогодні «живим» коридором зустрінуть Івана Остащука

Сьогодні, 3 листопада, на Буковину прибуде траурний кортеж із захисником Іваном Остащуком. Буковинці просять вшанувати пам’ять Героя, зустрівши його “живим” коридором.

Про це йдеться на фб-сторінці Веренчаської сільської територіальної громади, пише molbuk.ua

“Шановні жителі Веренчанської сільської територіальної громади, а саме сіл Яблунівка, Веренчанка, Киселів, Борівці, Бабин, Вимушів, Рудка! Прибуття траурного кортежу з тілом загиблого воїна, жителя с.Рудка – Івана Остащука – очікується сьогодні орієнтовно о 10.00- 10.30 год.

Прохання до всіх жителів громади вийти та вздовж дороги створити живий коридор, аби гідно зустріти загиблого Героя. Просимо вас покинути свої буденні справи, прийти віддати шану Героєві. Він своє життя віддав за нас…” – йдеться у повідомленні.

Іван Остащук народився 06.07.1990 р., жив у с. Рудка та в 2005 році закічив Бабинський НВК.

Після школи вступив у Чернівецький транспортний коледж. Працював майстром шляхового Коломийської дистанції колії Львівської залізниці.

28 вересня був призваний на військову службу по мобілізації. Загинув 29 жовтня після отримання поранення, несумісних із життям, поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

В Івана залишилася дружина – Ольга, двоє синочків – Олександр та Андрій.

“Івана в рідному селі любили всі, адже як не любити таку чуйну, працьовиту, турботливу та добросердну людину. Та клята війна забирає найкращих… Приходячи з роботи, він завжди допомагав сім’ї по господарству, майстрував із батьком, був опорою та надією для своїх рідних. З дитинства був вірним, надійним товаришем для своїх друзів.

Всі односельчани згадують Івана, як добру і світлу людину з великим серцем. Іван завжди приходив на допомогу, коли хтось просив, чи навіть не просив, а просто цього потребував. Відважний, сміливий, відданий син свого народу, який протистояв ворогові на полі бою до останнього! Він загинув як Герой, загинув заради нас, заради світла, миру і щастя в Україні”, – так характеризують Героя у громаді.

Також сьогодні, 3 листопада, у Чернівцях попрощаються з захисником Богданом Кочерганом.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.