Новини

Повернення Бешлея-2: суд поновив ексчиновника на посаді директора департаменту ЖКГ у Чернівцях

Суд поновив депутата Чернівецької міськради та ексдиректора колишнього департаменту ЖКГ Володимира Бешлея на посаді очільника департаменту. Його на початку минулого року звільнив із цієї посади міський голова Роман Клічук.

Про це йдеться у відповідному рішенні Верховного суду від 26 жовтня, пише molbuk.ua

Зокрема, Верховний суд постановив “визнати протиправним та скасувати розпорядження Чернівецького міського голови Романа Клічука про звільнення Володимира Бешлея з посади директора Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради та поновити його на цій посаді з 4 лютого 2021 року.

Водночас суд постановив адміністративну справу в частині позовних вимог щодо про стягнення на користь позивача середнього заробітку за час вимушеного прогулу направити на новий розгляд до Чернівецького окружного адміністративного суду.

Постанова набирає законної сили з дати її прийняття, є остаточною та оскарженню не підлягає, йдеться у рішенні суду.

Володимир Бешлей відреагував на таке рішення дописом на своїй фб-сторінці:

“2-0: Повертаюся! Верховний Суд визнав протиправним розпорядження Чернівецького міського голови Роман Клічук про моє звільнення та скасував його. Мене поновлено на посаді директора департаменту ЖКГ. Справедливість є, за неї варто боротися!” – написав Бешлей.

Епопея зі звільненням Володимира Бешлея: що відомо

Володимир Бешлей очолював департамент житлово-комунального господарства міської ради з 26 вересня 2018 року. Попередній міський голова Чернівців Олексій Каспрук 3 квітня 2020 року підписав розпорядження про звільнення директора департаменту ЖКГ Чернівців Володимира Бешлея.

Проте 15 червня цього ж року суд поновив Бешлея на цій посаді, визнавши його звільнення незаконним.

4 лютого 2021 року стало відомо про звільнення Бешлея. 10 лютого Роман Клічук призначив нового директора департаменту ЖКГ – Георгія Прохоренка.

Бешлей подав до суду на міського голову Романа Клічука. У своєму позові депутат просив визнати незаконним, протиправним і скасувати розпорядження Клічука, згідно з якими Бешлея було звільнено з посади директора департаменту ЖКГ. Крім того, депутат просив поновити його на цій посаді, а також стягнути з департаменту середній заробіток за час вимушеного прогулу з 3 лютого 2021 року по день винесення рішення суду з розрахунку 1723,62 грн одноденної зарплати.

Проте суд відмовився поновити депутата міськради Володимира Бешлея на посаді директора департаменту житлово-комунального господарства.

Відповідне рішення Чернівецький окружний адміністративний суд ухвалив 3 лютого 2022 року.

Пізніше стало відомо, що Володимир Бешлей працює в Міноборони. Він розповів, що займається у Міноборони ремонтом побитої техніки окупантів.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.