Новини громади

Від початку повномасштабного вторгнення храми Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ передали на передову вже понад 100 машин

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Пліч-о-пліч із захисниками на фронтах стоять військові капелани – мотивують, заспокоюють, розраджують. Духівники допомагають нашим воїнам долати страх і гнів у серці, полегшують біль втрат, вселяють у них віру та надію.

Настоятель храму святої княгині Ольги у селищі Глибока Роман Грищук почав виконувати місію капелана 2014 року. Каже, так вчинили більшість священників Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ. Тут 60% отців пройшли мінімум одну ротацію, тобто більше місяця були на бойових позиціях із військовими.

«Нашим захисникам важливо знати, що їхнє діло є праве, а подвиг – значимий для суспільства. «Люди в тилу повинні міняти країну, поки ми тримаємо над вами небо», – таке зазвичай чую від воїнів, і цілком їх підтримую», – розповідає отець Роман.

Окрім ікон, хрестиків та інших церковних атрибутів, Роман Грищук зазвичай доправляє на фронт гуманітарні вантажі та автівки. Так, від початку повномасштабного вторгнення храми Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ вже передали на передову понад 100 машин.

Джерело: BukNews.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.