Новини

Побачили – повідомили: в Україні вперше збили російську ракету за допомогою застосунку “єППО”

Вранці 22 жовтня над Україною збили ворожу ракету, яку вперше відстежили за допомогою мобільного застосунку “єППО”.

Про це повідомив один з розробників програми Генадій Сульдін у Фейсбуці.

За його словами, перше “бойове застосування” застосунку “єППО” відбулося на півдні України.

“Калібр” летів на дуже малої висоті, завдяки особливостям рельєфу місцевості локаційно не спостерігався. Але декілька пильних громадян побачили бл*діну і одразу сповістили військових за допомогою додатка єППО. Наші зенітники за кілька секунд отримали цілевказання, мали достатньо часу та без зайвих проблем, як на тренажері, збили “Калібр” з ПЗРК “Ігла”, — розповів один з розробників застосунку.

Сульдін каже, що система спрацювала саме так, як мріяли розробники в травні на початку роботи над застосунком. За його словами, “єППО” замислювався саме як засіб відстеження низьколітаючих крилатих ракет, передовсім ворожих “Калібрів”. Загроза типу іранських “шахідів” з’явилася значно пізніше.

Крім того, розробник наголосив, що для “єППО” великою цінністю є дані з сільської місцевості про ворожі ракети і безпілотники. Тому встановити застосунок і навчитися ним користуватися потрібно якомога більшість кількості українців.

Нагадаємо, за допомогою застосунку “єППО” інформація про ворожі цілі одразу опиняється у бійців. Програма працює просто й зрозуміло.

Раніше повідомлялося, що програмісти з Одеси розробили застосунок під назвою “єППО”. Він має допомогти роботі протиповітряній обороні. Застосунок пройшов верифікацію і тепер доступний для звантаження та використання на Play Маркет.

Як працює “єППО”?

Ви побачили повітряну ціль, наприклад, крилату ракету чи дрон-камікадзе “шахід”. Треба відкрити “єППО” на смартфоні, вибрати тип повітряної цілі, скерувати смартфон у напрямку руху цілі та натиснути велику червону кнопку. І все.

Фахівці ППО побачать відмітку на мапі, вона доповнить радіолокаційну інформацію і літаюча смерть буде ліквідована.

Авторизуватися у “єППО” можна за допомогою Дії. Розробники пояснили, що це потрібно, аби роботі протиповітряної роботи не заважали вороги.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.