Новини

Без хреста та фонтана: як хочуть змінити вигляд Центральної площі у Чернівцях

У Чернівцях хочуть провести конкурс на комплексний благоустрій Центральної площі.

Про це йдеться у проекті рішення виконкому Чернівецької міської ради “Про організацію і проведення Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію комплексного благоустрою площі Центральної в місті Чернівцях, затвердження його програми та умов і складу журі”, пише molbuk.ua.

“Доручити департаменту урбаністики та архітектури міської ради організувати та провести Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію комплексного благоустрою площі Центральної в місті Чернівцях”, – йдеться у документі.

Склад журі архітектурного конкурсу очолить заступник міського голови Василь Зазуляк.

Рішення набирає чинності з дня його оприлюднення на офіційному вебпорталі міської ради. Конкурс триватиме чотири місяці.

У завданнях конкурсу зазначається, що необхідно створити комфортний простір для відпочинку та дозвілля мешканців громади та туристів.

Учасників конкурсу просять врахувати створення суцільної пішохідної території площі, передбачивши заборону руху транспорту, крім громадського, на вул. І. Франка – від вулиці М. Емінеску до вул. Університетської. Також передбачити пішохідною частину площі обмеженої вул. Головною, вул. О. Кобилянської та вул. Руською.

Осучаснити ландшафтний дизайн площі, оновивши зелені насадження, встановити нові лавиці та смітники, замінити системи освітлення та створення системи поливу зелених насаджень. Також передбачити зону з можливістю зарядки мобільних пристроїв.

Крім того, планується перенести дерев’яний хрест за межі площі та розглянути можливість відображення місця, де колись був пам’ятник Пієти зі встановленням таблички.

Влаштувати сухий фонтан на частині площі перед Ратушею. Опрацювати територію за пам’ятником Т.Г. Шевченка з демонтажем існуючого фонтану та розробкою дизайну торцевої стіни будинку №2 на вул. Поштовій

Влаштувати нову сучасну алею міст-побратимів міста Чернівці, на заміну існуючий.

Передбачити велоінфраструктуру в межах території площі (велодоріжки, велопаркінг). А також передбачити систему відеонагляду та додаткове освітлення фасадів.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.