Новини

Що дає знання англійської мови сучасному юристу*

Наявність освіти в галузі права має на увазі знання англійської на хорошому рівні. Але чи вистачить загального курсу для сучасного юриста для успішної роботи? Зрозуміло, що ні. Справжній профі регулярно працює над покращенням власних навичок. Що дає знання англійської мови у цій галузі? Воно надає нові можливості та сприяє кар’єрному зростанню. Особливо якщо юрист перебуває на посаді у великій або навіть міжнародній компанії.

Англійська в юриспруденції: особливості та сфера вживання

Не зайвим буде помітити, що у цій галузі англійської досить багато непростих особливостей. Наприклад, це вузькоспеціалізована термінологія. Англійські слова, які потрібно знати юристу, будуть незрозумілі звичайній людині. У юридичній англійській, крім іншого, велика кількість метафор, нерідко використовуються лексика та граматика, які вже давно вийшли із вживання.

Тим не менш, людина, яка веде роботу в юриспруденції, зобов’язана знати цю спрямованість англійської та вільно нею користуватися. Це пов’язано не лише із веденням документації. Але також і про те, що сучасним юристам доводиться час від часу перетинатися з іноземними колегами – вести листування та телефонні розмови.

Види юридичної англійської

Юристи помиляються, вважаючи, що загального курсу англійської їм буде достатньо і для роботи також. Однак, наприклад, рівень Intermediate – це не більше ніж хороша база для вивчення професійної спрямованості мови.

Англійську мову для юристів необхідно вивчати, залежно від конкретного права. Важливо враховувати специфіку діяльності. Адже одні юристи ведуть роботу з документами, інші беруть участь у судових засіданнях. Не кожен юрист вирушає у відрядження світом. Але кожному доводиться мати справу з читанням англомовної літератури.

Чому англійська необхідна сучасному юристу

Ось відразу кілька вагомих причин, чому потрібно вивчати англійську для юристів:
Матеріальна забезпеченість. Якщо в середньому звичайний юрист може розраховувати на зарплату від 14 тис. гривень, то знаюча юридична англійська цілком може розраховувати на оклад удвічі, а то й утричі більше.

Пошук вакансій. Якщо у планах зміна робочого місця, важливо бути готовим до тих вимог, які висуваються у привабливих вакансіях. І знання англійської – один із основних пунктів. Якщо відправити роботодавцю резюме юридичною англійською, це гарантовано підвищить привабливість претендента.

Розширення бази клієнтів. Іноземні клієнти – це завжди вигода для будь-якого фахівця, і юристи не є винятком.

Які бонуси дає просунуте знання англійської в юридичній сфері

Зрозуміло, не можна не згадати і деякі додаткові привілеї, які дає знання юридичної англійської:
Додатковий дохід за рахунок перекладу юридичних статей з іноземної мови або навпаки. Попит на подібні послуги є завжди і добре оплачуються.

Участь у міжнародних конференціях. Це завжди чудова можливість обміну досвідом із колегами з інших країн, пошуку нових клієнтів та налагодження корисних зв’язків.
Поліпшення пам’яті. Цей пункт, мабуть, найвагоміший, оскільки вивчення іноземних мов дозволяє тримати мозок у тонусі та покращує пам’ять. А це так важливо для людини, якій треба тримати в голові величезну кількість інформації.

Як юристу підвищити рівень своєї професійної англійської

Підвищити рівень професійної мови можна аналогічно до вивчення стандартної англійської: з викладачем або самостійно.

У першому випадку це структурована програма та налагоджений графік занять, систематичність та контроль успішності. При цьому програму складають досвідчені методисти, які відстежують актуальність запитів юридичної галузі.

Самостійне навчання за матеріалами з мережі може бути успішним. Але лише за умови, що учень достатньо зібраний і відповідальний, щоб змогти правильно використати свій час. Для початку навчання вдома юрист повинен поставити собі чітку мету, вміти знаходити потрібні матеріали, а також можливості відпрацьовувати отримані знання на практиці.

І все ж таки навчатися власними силами в даному випадку дуже важко. Пошуки партнера для практики – найменша з проблем. Часто безкоштовну систематизовану програму знайти не виходить, а більшість матеріалів надто розрізнені, тому прогресу не спостерігається. З часом учень просто перестає займатися, а це не йде на користь. Тому більшість експертів радить все ж таки виділити час для занять з наставником.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.