Новини

«Праця відволікає»: на Буковині переселенка допомагає ремонтувати занедбану лікарню – фото

Фото Максима Козменка

Пані Ганна з міста Оріхів Запорізької області, рятуючись від війни, переїхала на Буковину. Проте жінка не сидить без діла, а активно допомагає ремонтувати занедбану лікарню у Вікнянській громаді, де планують облаштувати квартири для внутрішньо переміщених осіб.

Історію Ганни розповів на своїй фб-сторінці фотокореспондент Максим Козменко, пише molbuk.ua

“Ганна. Жила і працювала в Оріхові Запорізької області. До війни. В березні змушена полишити дім, який з чоловіком завершили будувати лише в січні, і виїхала до Буковини. На руках трирічна дитина. Пізніше приїхали батьки. І більшість родичів, двоє прикуті до ліжка.

Без діла сидіти не могла. Допомагала доглядати стареньких в сільській амбулаторії. У травні Ганна почала працювати на будівництві житла для переселенців. Носить цеглу, замішує розчину. Праця рятує і відволікає. Своєю працею вона допомагає собі, родині, своїм людям, українцям. Ганна знає, що повернеться до рідного новозбудованого дому в Оріхові. Треба почекати. І працювати”, – написав Максим Козменко.

“Ношу пісок, цеглу, бетонозмішувач ось біля мене, – розповідає Ганна. – Хочеться допомогти і собі, і громаді. До того ж, робота відволікає, упорядковує думки”.

Нині ремонт ведуть силами громади. У нове житло для переселенців вклали вже близько пів мільйона гривень. Утім, аби завершити реконструкцію, громаді потрібен спонсор. У Вікні закликають благодійників до співпраці.

Раніше повідомлялося, що у Вікнянській громаді взялися за реконструкцію занедбаної будівлі лікарні, аби облаштувати тут квартири для внутрішньо переміщених осіб.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.