Новини

У Чернівецькій ОВА обурились, що мер нібито приписав собі тролейбуси з ЄС

Фото ілюстративне

Заступник начальника Чернівецької ОВА Богдан Ковалюк стверджує, що мерія Чернівців не має жодного стосунку до тролейбусів, які передадуть як допомогу Чернівцям з інших країн.

Про це Ковалюк заявив на своїй фб-сторінці, пише molbuk.ua

Зокрема, за словами Ковалюка, два тролейбуси з чеського міста Усті-над-Лабем, – це заслуга виключно Чернівецької ОВА, а не мерії.
За його словами, Чернівецький міський голова Роман Клічук, згадавши про ці тролейбуси під час пресконференції, сказав неправду.

“Роман Клічук, не знаю з яких причин (через некомпетентність чи з якихось інших мотивів), збрехав на прес-конференції.
Додам трохи достовірності. 21 квітня за ініціативи Чернівецька обласна військова адміністрація (за підтримки професіонала в цій галузі Віталія Якубіва, якого звільнили з КП “Чернівецьке тролейбусне управління”) було надіслано звернення до декількох міст Європи з проханням передати Чернівцям тролейбуси. Це не був акт героїзму з боку ОВА, це наша щоденна робота, яку ми виконували заради наших людей”, – пише Ковалюк.

“У результаті на наш лист відгукнулось місто Усті-над-Лабем, за що ми їм маємо бути щиро вдячні. 10 червня ми підтвердили готовність забрати для Чернівців два пропонованих тролейбуси. Ми могли розраховувати і на більшу кількість тролейбусів, якби Чернівецька міська рада не була б такою задріманою та проявляла ініціативу. Та поки “альтернативна команда” доводила до ручки ЧТУ, інші міста працювали над розвитком, наприклад, Івано-Франківськ отримає 6 тролейбусів, Харків отримає 6 тролейбусів”, – додає заступник начальника Чернівецької ОВА.

Ковалюк обурився тим, що мерія буцімто приписала це досягнення собі, тоді як насправді, мовляв, це не так.

“На своїй зустрічі з журналістами мер подав цю ситуацію, як чергову перемогу “альтернативних менеджерів” над “мародерами”. Замість подяки фахівцям, які хочуть зробити ситуацію з громадським транспорт нашого з вами міста кращим та чиновникам, які робили свою справу, що ми чуємо від Романа Васильовича? Брехню і несусвітню дичину, яка лунає публічно з його уст.
Романе Васильовичу, Ви взагалі яке маєте відношення до отримання тих тролейбусів?” – додав посадовець, додавши фото листа до керівництва чеського міста та міст інших країн Європи.

Раніше повідомлялося, що Чернівці отримають нові автобуси та тролейбуси у вигляді допомоги міста Європи. Про це Чернівецький міський голова Роман Клічук повідомив на пресконференції.

“Німецьке місто Мангейм придбало для Чернівців два автобуси, які вже виїжджають у Чернівці. Їх буде помітно, бо вони будуть розмальовані у німецькому стилі. Є угода з чеським містом Усті-над-Лабем, які передадуть нам два тролейбуси “Шкода” вже 11 липня. П’ять автобусів куплені містом Манс, що у Франції. Їх купили ще місяць тому, але наразі оформлюються необхідні документи. У Європі це досить довго роблять. Всі вони будуть на балансі Чернівецького тролейбусного управління”, – сказав Роман Клічук.

Він зазначив, що це допомога від європейських міст.

“При спілкуванні з цих міст запитують, що нам потрібно. Ми повідомляємо про потреби, а вони самі приймають рішення. Це допомога від них”, – зазначив Клічук.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.