Новини

Річниця до дня народження Івана Миколайчука: у Чернівецькому художньому музеї відкрили виставку

У Чернівецькому художньому музеї з 9 червня працюватиме виставка “ІВАНОВЕ ЖИТІЄ…”, присвячена 81 річниці від дня народження І. Миколайчука.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Експозицію з-понад 20 творів із музейного зібрання та з авторських колекцій розгорнуто в рамках виставкового проєкту ЧХМ “Літературно-мистецька Буковина”. Цьогоріч виповнюється 90 років від першого виходу в світ повісті М. Коцюбинського “Тіні забутих предків”.

Тому виставку доповнюють ілюстровані видання із чернівецьких книгозбірень: Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського та наукової бібліотеки ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

Як розповідає організаторка виставки Лариса Курущак, на виставці буде представлено не лише музейної збірки, але багато нових робіт.

“Постать Івана Миколайчука хвилює митців, тому тут представлено три роботи присвячені саме йому та виливають свої емоції в ці твори”, – каже.

Лариса також підмітила трьох нових авторів картин. Робота Івана Салевича “Моя земля”, Сергія Колісника “Злодій із Чорториї” “Викрадення лебедя” та авторки Оксани Петрущак-Гинга “Чуєш, брате мій”. Інші твори не менш цікаві.

“Вражає не кількість робіт, а їхній сенс. Якщо придивитися на ці роботи, можна побачити глибину картин”, – каже Лариса.

Організаторка розповіла про ціни: вхідний квиток для дорослих 50 для дітей 30 гривень, екскурсійна путівка для групи 100 гривень.

Виставка діятиме місяць з 10:00 по 18:00 крім понеділка. Її можуть відвідувати всі охочі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.