Новини

Патрулювали та приміряли амуніцію: на Буковині поліцейські провели навчання для діток – яскраві фото

На Буковині поліцейські навчають дітей правилам безпечного дозвілля. Правоохоронці розповідають неповнолітнім як поводитися вдома і на вулиці, щоб уникнути надзвичайних подій, як не стати жертвою злочину та куди за потреби звертатися по допомогу. Зважаючи на воєнний стан в Україні, співробітники поліції також нагадують малечі алгоритм дій під час повітряної тривоги та у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Від початку червня правоохоронці здійснюють комплекс профілактичних заходів, спрямованих на створення безпечного середовища для відпочинку та оздоровлення дітей.

Співробітники поліції Чернівецької області супроводжують групи дітей під час їх перевезення, екскурсій, а також посилили патрулювання територій поблизу місць масового перебування малечі. Звертають поліцейські увагу і на дотримання заборони продажу неповнолітнім алкоголю й тютюнових виробів.

Окрім цього, поліцейські організовують тематичні зустрічі з дітьми для формування здорового способу життя та негативного ставлення до вживання наркотиків. Під час цих зустрічей правоохоронці також нагадують правила безпечної поведінки вдома, у лісі, біля водойм і на дорогах, роз’яснюють права дітей, наголошують на неприпустимості домашнього насильства та як із ним боротися.

Сьогодні така зустріч співробітників поліції із малечею відбулася на базі одного із чернівецьких центрів розвитку дитини. Дітлахи захоплено слухали про роботу поліцейських, розглядали спецзасоби, службовий транспорт і оснащення.

Посилену увагу поліцейські приділяють вмінню дітей правильно діяти у випадку виявлення підозрілих, вибухонебезпечних предметів і боєприпасів. Співробітники поліції розповідають дітям про особливості воєнного стану та загрози у зв’язку із вторгненням російської федерації на територію України.

Спілкуючись із дітьми, поліцейські наголошують, що цілодобово готові прийти на допомогу і захистити – для цього варто лише звернутися до будь-якого працівника поліції або зателефонувати на спецлінію “102”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.