Новини

«З кожним днем ми стаємо сильнішими»: журналіст із Чернівців, який служить у ЗСУ, розповів про війну

Журналіст із Чернівців Петро Гайдащук, який служить у ЗСУ, розповів про війну.

Свої роздуми Петро Гайдащук опублікував на своїй фб-сторінці, пише molbuk.ua

Захисник нагадав, що війна в Україні триває вже понад 8 років, а якщо загалом – то значно більше. Попри чисельну перевагу ворога, українські бійці тримаються і дають гідну відсіч.

“Позаду третій місяць 8-річної війни. Так, ми воюємо з московитами вже 8 років. Якщо зануритись в історію,то більше. Ворог сподівався на блискавичну перемогу, вони хотіли нашої води та землі. І багато хто отримав її, навіки ставши біодобривом на полях та їжею для риб в Чорному морі.

Так, нам зараз нелегко, ворог добряче поранений, але ще досить сильний і підступний, проте ми тримаємо стрій! Я зустрічав достатньо наших військових, серед яких і офіцери, які в перші тижні після 24 лютого були приємно здивовані тим, що наше військо спроможне дати адекватну відсіч ворогу в умовах повномасштабної війни. Здивований був, мабуть, і окупант, але від багатьох московитських “асвабадітєлєй” ми вже ніколи нічого не почуємо”, – зазначив журналіст.

Він додав, що завдяки війні, на противагу задумам окупантів, створюється справжня сильна українська нація, яку не здолати.

“Ворог сам не зрозумів, що запустив та з кожним днем пришвидшує процес кристалізації нашої нації. Наше завдання – не проґавити важливість моменту. З кожним днем ми стаємо сильнішими. Беручи до рук зброю та отримуючи різносторонню допомогу від цивілізованого світу, ми стримуємо і б‘ємо ворога на нашій Богом даній землі, де нам допомагають духи наших предків”, – написав Петро Гайдащук.

Журналіст додав, що покоління борців за незалежність України змінювались, але ворог залишився той самий: підступний, цинічний, який не бажає визнавати незалежність України та сам факт існування українців як нації.

“Збіговисько кремлівських старців-параноїків гадало собі, що захопить нашу столицю з наскоку, в перші дні та ліквідує владу, після чого вся інша частина України впаде навколішки, припинивши супротив. Вони, мабуть, забули або не знали, що ми, на відміну від їх “насєлєнія”, в більшості своїй ніколи не шукали собі царя.

Відсутність централізованої влади або столиці, в разі такого військового сценарію, не означала б для більшої частини країни поразку. На місці однієї відрізаної голови виросло б декілька, які би продовжували “кусати” та нищити ворога палячи землю під його ногами. Не тому, що хтось у владних кабінетах так захотів. А тому, що за своє життя та право на існування воліє боротись сама нація, яка протилежно відрізняється від зазомбованого та збіднілого матеріально, розумово і духовно “руzкова насілєнія”. Що йде на фронт в якості “гарматного м’яса”, бо так вирішив хворий кремлівський старець та його свита блазнів. І це тільки один з багатьох прикладів, які пояснюють, чому ми різні!” – написав боєць.

Він також дав поради українцям, що робити, аби наблизити перемогу України.

“Війна не обмежується тільки полем бою чи лінією фронту – це дещо значно більше. Війна точиться за розум та душі людей, за право бути собою, бути українцем. Кожен із нас у змозі чинити тотальний опір! Незалежно від того, де ти: на фронті зі зброєю в руках чи в тилу займаєшся волонтерством, ходиш просто на роботу, а може, тільки закінчуєш школу та думаєш, що робитимеш в майбутньому.

Насамперед будь гідним сином та дочкою України, вивчай та знай її справжню культуру та історію, а не байки московитських блазнів з балалайками про “братскіє та трієдіниє народи” і “адін язик і адну історію”. Намагайся чесно і відповідально робити свою роботу.
Викорінюй в собі штучно закладений комплекс меншовартості і залишки “совка”. Перед тим, як щось взяти і на щось очікувати, запитай себе “що можу зробити або дати я сам?” Що можемо зробити насаперед ми для країни, її народу та цивілізованого світу загалом?” – радить Петро Гайдащук.

І наостанок додає:

“А ще просто розмовляй українською; думай українською; май віру в Бога, свій народ, країну та її Збройні сили. Саме це буде ще одним кроком до нашої перемоги, після якої на попелі старого світу ми збудуємо світ новий!” – написав захисник із Чернівців.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.