Новини

Главою Координаційного штабу щодо полонених призначили начальника ГУР Буданова

Глава української розвідки Кирило Буданов очолив Координаційний штаб щодо полонених. Буданов змінив на посаді глави Координаційного штабу щодо полонених Ірину Верещук.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України, пише 24 канал.

Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України. Відтепер Головне управління розвідки Міноборони разом з СБУ опікуватиметься обміном військовополонених.

Зауважимо, що 30 травня міністерка з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що передала Головному управлінню розвідки Міноборони свої повноваження щодо обміну військовополоненими.

Вона зазначила, що Мінреінтеграції залишається відповідальним за утримання реєстрів військовополонених та роботу з профільними міжнародними організаціями.

За попередніми даними, Україна та Росія провели близько десяти обмінів полонених з початку повномасштабної війни. Завдяки цьому вдалося повернути майже 400 українців.

Водночас точна кількість українців, які перебувають у полоні в Росії, не відома. Важливо зазначити, що в полоні в росіян перебувають не тільки військові, але й посадовці, активісти, журналісти та цивільні. Росія навмисно викрадає людей, щоб поповнити обмінний фонд.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.