Новини

Євросоюз ухвалив рішення про запровадження нафтового ембарго проти росії: заборона буде частковою

Європейський Союз подолав опір кількох держав-скептиків та ухвалив політичне рішення про запровадження нафтового ембарго проти росії.

Про це оголосили в ніч на вівторок президент Європейської ради Шарль Мішель та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пишуть Finance.ua.

Шарль Мішель підкреслив, що рішення ухвалене консенсусом, тобто об’єднало усі держави ЄС. Як відомо, Угорщина до останнього опиралася запровадженню такої заборони, але на особистій зустрічі Євроради дала на неї згоду.

“Ми хочемо зупинити російську машину війни, зупинити фінансування російської агресії за допомогою тиску на кремль, і сьогодні Європейська рада погодила шостий пакет санкцій, який включатиме також заборону на імпорт нафти з рф з тимчасовим винятком для трубопровідних постачань”, — повідомив Мішель.

Заборона буде частковою — вона стосуватиметься постачання нафти морським транспортом.

Але, за словами Мішеля, навіть з цим винятком нафтове ембарго буде болючим для рф, бо “відразу зачепить 75% російського нафтового експорту в Європу та 90% — до кінця року”.
Необхідно зауважити, що нафтопровідна нафта становить 30%, а не 10%, імпорту до ЄС. Однак дві держави Євросоюзу, що отримують російську трубопровідну нафту, Польща та Німеччина, до кінця року зобов’язалися зупинити і ці поставки — таким чином нафтове ембарго покриє 90% російського експорту до Європи.
Урсула фон дер Ляєн також підкреслила, що частина ембарго не набуває чинності невідкладно.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.