Новини

У Києві глядачам заборонили відвідини футбольних матчів

У Києві через складну ситуацію із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 заборонили доступ глядачів на футбольні матчі, зокрема міжнародні. Обмеження діятимуть до стабілізації епідемічної ситуації.

Відповідне рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА у середу, 17 березня.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає пресслужба відомства.

“У столиці ситуація з розповсюдженням хвороби – складна. Щодня збільшується кількість хворих, зокрема і тих, хто потребує госпіталізації. Лікарні наповнені пацієнтами як ніколи. Багато пацієнтів у важкому стані і потребують кисневої підтримки. Водночас завтра (18 березня – ред.) у столиці запланований великий футбольний матч, на який з усієї країни приїдуть вболівальники. Таке скупчення людей призведе до вибуху захворюваності. І ми повинні цього не допустити”, – заявив Поворозник.

Також Комісія ухвалила рішення розпочати весняні канікули для учнів столичних закладів загальної середньої освіти від 18 березня.

На думку першого заступника голови КМДА, такі рішення дозволять уповільнити поширення хвороби і хоча б трохи зменшити навантаження на лікарні.

Як зазначається, рішення Постійної комісії з питань ТЕБ та НС КМДА є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території Києва.

Раніше Київський клуб отримав офіційний дозвіл УЄФА пустити вболівальників на гру. Вартість перепусток на матч ― від 100 до 800 гривень. Квитки будуть продаватися тільки на нижні яруси, допустима кількість уболівальників ― 30% від місткості секторів нижнього ярусу, що становить 15% загальної міскості стадіону (близько 10 тисяч глядачів).

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.