Новини

Осачук пояснив, чому призначив гендиректором лікарні Бродовського, якого підозрюють у махінаціях із гумдопомогою

Сергія Бродовського, якого звинувачують у розкраданні гуманітірної допомоги, призначили генеральним директором Чернівецької обласної лікарні через проблеми у лікарні із зарпллатами та персоналом.

Про це на пресконференції повідомив начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук.

Сергія Бродовського призначили на посаду у березні. Перед цим обов’язки керівника лікарні виконував Дмитро Домбровський.

“Були негативні тенденції в обласній лікарні до початку березня. Була проблема із виплатою заробітньої плати, яку затримували понад два місяці. Борги були майже 15 мільйонів гривень. Ми повинні були сформувати спроможність обласної лікарні стати базовою резервною базою додатково до нашого госпіталя. Тому у цій ситуації з професійної точки зору вважаю правильним рішенням призначення спроможного лікаря, організатора, керівника”, – сказав Сергій Осачук.

За словами Осачука, Бродовського призначили на посаду тимчасово — на період війни.

“До нас приїхало багато висококваліфікованих лікарів із інших областей, які хотіли працювати. І попередньо призначений виконувач обов’язків такі призначення не вітав, вони блокувалися. Новий керівник був призначений тимчасово лише на період війни. Ті структурні зміни, що почав робити генеральний директор, передбачали повністю ліквідацію заборгованість із заробітньої плати і приведення у відповідність штатної чисельності із залученням найкращих фахівців. У частині медичної спроможності сумнівів щодо призначення нема. Усі інші випадки, які зараз йому інкримінують, – це є відповідальність цього громадянина перед законом і перед народом”, – зазначив Сергій Осачук.

Як повідомлялося, Бродовський вийшов під заставу 9 травня. Запобіжний захід йому обрали 6 травня.

Раніше повідомлялося, що Бродовського підозрюють у платному перевезенні каретами швидкої, що належали медзакладу. Також перевіряють, чи причетний Бродовський до привласнення п’ятьох автомобілів швидкої, які передали з-закордону як гуманітарну допомогу.

Бродовського відсторонили від посади на два місяці. Наразі обов’язки гендиректора виконує Дмитро Домбровський. Він обійматиме цю посаду до 12 липня.

Що відомо

З 12 березня за рішенням очільника Чернівецької ОВА Сергія Осачука гендиректором Чернівецької обласної лікарні став Сергій Бродовський. Його призначили на період воєнного стану. До цього обов’язки керівника медзакладу виконував Дмитро Домбровський. Його призначили за розпорядженням голови обласної ради Олексія Бойка у жовтні.

Сергій Бродовський — лікар-хірург, експерт Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації за фахом трансплантології.

Дмитро Домбровський — лікар-хірург та професор Буковинського державного медуніверситету. Торік був обраний депутатом обласної ради від “Аграрної партії України”.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.