Новини

Затриманий гендиректор лікарні на Буковині привласнив «швидкі», передані з-за кордону як гумдопомога – прокуратура

Гендиректор лікарні на Буковині, якого викрили на вимаганні коштів із пацієнтів за перевезення на каретах швидкої, також підозрюється у незаконному використанні гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної прокуратури, пише molbuk.ua

За даними слідства, посадовець використовував надану на потреби ЗСУ та закладам охорони здоров’я гуманітарну допомогу (5 карет швидкої) для особистого збагачення. Після прибуття на територію України автомобілі швидкої допомоги не були розподілені на потреби армії чи лікарень, натомість, зареєстровані за благодійною організацією, яку очолює цей же керівник лікарні, та використовувалися для надання платних послуг громадянам.

Крім того, у межах розслідування вказаного кримінального провадження, задокументовано одержання посадовцем 16 000 гривень неправомірної вигоди за нецільове використання майна медичного закладу (ч. 3 ст. 368 КК України). За вказаним фактом йому повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Слідство встановлює всі обставини та причетних до розкрадання, привласнення чи незаконного використання гуманітарної допомоги осіб.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.