Новини

Осачук розповів, на якій стадії готовності КПП «Красноїльськ» та «Дяківці» та коли їх відкриють – відео

Фото 2019 року

Контрольно-пропускні пункти “Дяківці” та “Красноїльськ” на кордоні з Румунією будуть готовими до відкриття уже незабаром. Про дату готовності громадськість повідомлять пізніше.

Про це у своєму відеозверненні сказав начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук, пише molbuk.ua

Він прокоментував нещодавню заяву прем’єра Дениса Шмигаля щодо того, що цьогоріч ці два пункти відкриють.

“Дуже важлива новина: ви, мабуть, вже її почули з уст прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, якому я хочу особисто подякувати за його підтримку і особисту активну співучасть у тому, щоби ми на нашому українсько-румунському кордоні на території Чернівецької області відновили і запустили роботу реконструйованих модернізованих двох пунктів перетину державного кордону – КПП “Дяківці” та КПП “Красноїльськ””, – зазначив Осачук.

Він зауважив, що обласна влада доклала багато зусиль для того, щоби довести ці пункти пропуску до ладу.

“Кожен із вас пам’ятає, що більш ніж 2 роки саме ОДА і я особисто докладали неймовірних зусиль, щоби зрушити ці заморожені об’єкти, які роками стояли пусткою і такими недобудовами. Зокрема, для того, щоб їх добудувати, запустити та покласти на службу нашій економіці та всьому європейському співтовариству. Адже збільшення чисельності КПП допоможе нам ще тісніше співпрацювати з ЄС і забезпечувати всі потреби нашої держави.

Тому навіть у такий складний період війни з російським агресором, який робить все, щоби зруйнувати нашу інфраструктуру, дуже приємно, що уряд підкладає плече допомоги, виділяє додаткові необхідні кошти. І вже незабаром ці 2 об’єкти будуть слугувати нам для наших потреб”, – пообіцяв очільник ОВА.

Точної дати відкриття поки що не назвав.

“Про конкретну дату відкриття ми вас обов’язково повідомимо. Ступінь готовності цих об’єктів є різною. Про КПП “Красноїльськ” йдеться більш ніж про 95% готовності. КПП “Дяківці” – приблизно 75% готовності.

Переконаний, що підрядна організація ті зобов’язання, які на себе взяла, зараз швидко реалізує, і ми вже незабаром будемо мати добрі функціонуючі, комфортні центри на території нашої області”, – підсумував Осачук.

Зводити контрольно-пропускні пункти “Красноїльськ” та “Дяківці” розпочали ще 2015 року. Проте різні обставини стали на заваді завершенню будівництва. Тож ці КПП вже стали називати довгобудами.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.