Новини

11 червня: яке свято відзначають

11 червня відзначають День “На велосипеді на роботу”, Всесвітній день пам’яті домашніх тварин, Всесвітній день боротьби з раком передміхурової залози.

Православна церква вшановує пам’ять святих апостолів Варфоломія і Варнави.

Всесвітній день пам’яті домашніх тварин

Щорічно у другий вівторок червня – Всесвітній день пам’яті домашніх тварин. Пам’ятний день започатковано, щоб дати можливість власникам згадати і подумати про свого улюбленця, який пішов із життя.

День “На велосипеді на роботу”

День “На велосипеді на роботу” (Ride to Work Day) – щорічний захід, який сприяє використанню велосипедів, мотоциклів і скутерів як засобів пересування.

Метою заходу є підвищення обізнаності щодо переваг двоколісних поїздок на роботу, включно зі зниженням вартості пального, зменшенням заторів і поліпшенням якості повітря.

День пам’яті святих апостолів Варфоломія і Варнави

Варфоломій, також відомий як Нафанаїл, був одним із дванадцяти апостолів Ісуса Христа. Його ім’я часто згадується разом із апостолом Пилипом, з яким він мав тісні зв’язки. Саме Варнава привів Павла до апостолів після навернення, коли інші апостоли побоювалися його через його попередню діяльність як переслідувача християн. Він також супроводжував Павла в його першій місіонерській подорожі.
Варфоломій загинув мученицькою смертю через віру.

Іменини: Варфоломій, Єфрем, Марія.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.