Новини

У Повітряних силах розповіли, звідки ракетами обстрілюють Україну

Усі ракети, які запускає РФ, помітні для військовослужбовців Повітряних сил. Втім це високоточна зброя, яка летить 800 кілометрів за годину. Якщо ракета летить з Чорного моря, то незрозумілою є локація запрограмована для неї, тому сирена вмикається, починаючи від Херсонської області й до Заходу.

Про це розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Переважно окупанти запускають ракети “Калібр” та Х-55. Ці ракети крилаті й можуть бути різного базування.

Окупанти мають також чимало літаків, з яких вони завдають ударів. До речі, бувало, на Львівщину злітали з Каспійського моря. Таким чином вони атакували Яворівський полігон.

2-3 дні тому вильоти літаків активізувалися з нової локації – з аеродрому у Бресті.

“Іскандер” запускають дуже високо, вона робить дугу і на шаленій швидкості летить у задану ціль. Їх повітряні сили українського війська вже теж навчилися збивати.

Ракети можна швидко збити, основне їх зафіксувати. Хоча бачимо неодноразові випадки, коли ракети РФ падали дорогою через несправності, або потрапляли в іншу ціль.

Повітряні сили збивають цілі переважно зенітними ракетними комплексами. Стінгери, Ігла, британські та американські зенітні ракетні комплекси, які є на озброєнні.

“Ми вже навіть винищувачами збиваємо, що свідчить про майстерність наших пілотів. Це дуже складно, адже мають скластися умови, треба бути у вигідному розташуванні”, – зазначив Юрій Ігнат.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.