Новини

Вода і тепло є цілодобово: комунальні підприємства Чернівців працюють без обмежень

Усі об’єкти критичної інфраструктури міста під посиленою охороною. Комунальні підприємства міста працюють без обмежень.

Про це molbuk.ua повідомили у Чернівецькій міській раді.

“Комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі. Водопостачання і теплопостачання є цілодобово. Прибирання і вивезення сміття відбувається за зміненим графіком, але робимо все, щоб місто не було в сміттєвому колапсі. Планові роботи під час воєнного стану ми призупинили, але на аварійні виклики реагуємо і ліквідовуємо надзвичайно оперативно. Через комендантську годину роботи у нічній і ранковий час не виконуються, тільки в денний”, – каже директор департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради Григорій Прохоренко.

“Чернівціводоканал” нещодавно отримав генератори для підтримки роботи підприємства у разі відключення електрики. Також закупили 11 ємностей різного розміру для води. Є план підвезення води для мешканців, якщо підприємство не зможе працювати.

“Створили оперативний штаб з аварійного забезпечення водою міста у випадку критичних обставин. Зупинили планові роботи й мобілізували ресурси на створення системи резервного водозабезпечення міста. Дякую всім підприємцям, які відгукнулися і готові доставляти воду з резервних джерел – жителі будуть забезпечені питною водою. Багато хто допоміг технікою та резервуарами. Окрема подяка міжнародним друзям, які підсобили потужними генераторами для функціонування систем живлення у випадку відсутності електропостачання на станціях підкачування води”, – каже заступник міського голови Василь Зазуляк.

У міській раді звернулися до всіх жителів і нагадали, що оплата комунальних послуг – це наразі єдине джерело виплати зарплати комунальникам. Тому закликають сплачувати за комунальні послуги.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.