Новини

«Легкої прогулянки в Путіна не вийшло»: прогноз експерта з Чернівців щодо подальшого розвитку війни

Наша армія героїчно обороняється, до оборони долучаються навіть мирні мешканці, “пригощаючи” ворога коктейлями Молотова. Увесь світ вражено спостерігає за тим, як завзято ми даємо відсіч окупантові.

Та що ж далі, як розгортатимуться події та на чию користь? Про це у коментарі “Молодому буковинцю” розповів доктор політичних наук, професор Анатолій Круглашов, пише molbuk.ua

Хоча події надалі можуть розвиватися у кількох напрямках, та очевидно одне: Росії не вдалося втілити свої плани щодо блискавичного захоплення України і фактичної ліквідації її як держави, переконаний Анатолій Круглашов.

“Триває повномасштабна війна, яка, власне кажучи, є війною Росії проти України, проти її народу, державності і майбутності: європейської, євроатлантичної, власної майбутності як нації, – зазначає політолог. – Ми бачили той вкид інформації від 26 лютого, коли російські ЗМІ помилково оприлюднили статтю про фактично вже приєднання України до Росії. Цього не відбулося і, я певний, що й не відбудеться.

Основних сценаріїв є декілька. Перший – ми тримаємося і перемагаємо, зберігаючи нашу державність. Другий: Росія військово переважає і український народ переходить до тривалої виснажливої національно-визвольної боротьби. Третій: війна може перерости з регіональної у війну Росії з НАТО, тобто у світову війну.

Тобто події далі можуть розвиватися по-різному. Єдине, що хочу сказати, – ці сценарії пишуться сьогодні не у Кремлі. Вони пишуться в серці та розумі кожного з нас, на полях битв і в тилах. Слава Богу, зростає підтримка світу, особливо з боку НАТО та ЄС. Очевидно, що цієї підтримки ще недостатньо. Ми далі вчимося нещадно й успішно бити ворога, усі проходимо страшенне випробування. І при цьому люди героїчно жертвують собою, ризикуючи життям, зупиняють окупантів. Тобто “легкої прогулянки” у Росії не вийшло, бліцкриг провалився. Я впевнений, що ми вистоїмо і переможемо”.

Звичайно, однією з цілей війни є деморалізація нашого суспільства та підрив економічної спроможності України вистояти, зауважує Анатолій Круглашов.

“Тому удари по містах стають все більш руйнівними і злочинними. Нам потрібно терміново зміцнювати наші протиповітряну та протиракетну оборони. З тим, щоби захистити людей та нашу промислову потужність, критичну та всю інфраструктури. Добре, що наші друзі та світові фінансові структури готові нам допомагати і допомагають уже. Буде складно. Але ворог не отримає перемоги”, – переконаний експерт.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.