Новини

Недопущення диверсій: у СБУ пояснили, для чого запроваджують надзвичайний стан в Україні

Рішення влади тимчасово запровадити надзвичайний стан по всій території України є необхідним та виваженим.

Про це пише управління СБУ у Чернівецькій області.

“Ескалація на сході супроводжується спробами розхитати суспільство через панічні настрої, кібератаки, інформаційно-психологічні операції, активізацію російських агентів впливу та диверсійних груп тощо. Усі ці дестабілізаційні фактори знаходяться під особливою увагою СБУ. І введення надзвичайного стану надає додаткові інструменти для їх нейтралізації, покращення захисту об’єктів критичної інфраструктури та громадського порядку, недопущення диверсій, протидії іншим проявам гібридної війни”, – йдеться у повідомленні.

У Службі безпеки України наголошують, що введення надзвичайного стану не означає, що життя громадян ускладниться, а всі передбачені законом механізми одразу будуть застосовані. Адже кожен регіон України має свою безпекову специфіку.

“Так само немає підстав для нагнітання ситуації та поширення фейків – мова йде про введення саме надзвичайного, а не воєнного стану. Як тільки у цьому не буде необхідності, його буде відмінено. Наразі немає підстав для тривоги”, – повідомляють у СБУ.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.