Новини

Підробляли горілку і збували під логотипами відомих виробників: на Буковині викрили злочинну групу – фото

На Буковині поліцейські викрили злочинну групу у виготовленні та збуті фальсифікованого алкоголю.

Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, пише molbuk.ua

З’ясувалося, що місцеві мешканці займалися виготовленням і збутом горілчаних виробів у скляній та паперовій тарі типу “Bag in Box”. Під час реалізації продукції використовували логотипи відомих українських виробників та підроблені марки акцизного податку України.

Минулого місяця поліцейські провели 20 обшуків за місцями проживання учасників угруповання та у приміщеннях, де виготовляли та зберігали “алкоголь”. Тоді вилучили 5 тонн спирту, 1,5 тонни готового алкоголю, понад 850 пляшок горілки різних торгових марок на загальну суму понад мільйон гривень.

Заходи з викриття правопорушників відбувалися у кілька етапів. Вдалося встановити організатори та членів групи, а також канали збуту алкоголю.

Також правоохоронці встановили й інші місця, де зберігався фальсифікат. Відтак 21 лютого провели обшук та вилучили з незаконного обігу 2 тонни спирту на суму 200 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

За скоєне ділкам може загрожувати покарання — позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.