Новини

Унікальна двійня: жінка народила доньку вдома, а сина – у пологовому наступного дня

Жителька одного із сіл Львівської області народила унікальну двійню. У жінки були швидкі пологи, тому одна дитина народилася вдома, а інша з’явилася на світ у пологовому.

Про це повідомив Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Фельдшерка з медицини невідкладних станів Леся Нікула не очікувала, що її робоча зміна закінчиться екстремальними пологами.

Медик пригадала, що буквально “влетіла” у помешкання жінки та побачила, що дитина майже народилася. Разом з допомогою новоспеченої бабусі дівчинка успішно народилася, але фельдшерка тоді ще не знала, що родина очікує двійню.

“Я дитинку взяла, провела первинний туалет, обрізала й обробила пуповину. Кажу: “Маємо гарну здорову дівчинку. Дивіться, яка красуня”. А бабуся каже: “Ще має бути хлопчик”, – пригадує фельдшерка.

Нікула викликала підмогу. Породіллю везли у пологовий одним автомобілем, а новонароджену дівчинку разом з медиками – іншим.

“Ось так-от кортежем, під завивання сирен, на швидкості приблизно 150 кілометрів за годину ми примчали у перинатальний центр”, – сказала Нікула.

За словами медиків, дівчинка народилась швидко, адже була першою, а хлопчик був у сідничному положенні, тому народився у пологовому будинку.

Але день народження двійнята святкуватимуть у різні дні. Дівчинка народилася одного числа, а її братик – наступної доби.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.