Новини

«Дала 10 грн – косився, що замало»: водії в Чернівцях скаржаться на паркувальників, які вимагають гроші

Чернівчани поскаржились на паркувальників, які вимагають у водіїв гроші за стоянку автомобілів.

Про такий інцидент у Facebook-групі “СтопХам Буковина” повідомила чернівчанка Катерина Гуменна, пише molbuk.ua

Вона зазначила, що припаркувала свій автомобіль поблизу Будинку побуту на вулиці Небесної сотні.

“Паркувальник” вимагав оплату, після чого поклав на лобове скло “квитанцію”. З його слів, “фіксація годин”. Я оплатила, уже в звичний спосіб, скориставшись додатком. Маю запитання. Ми повинні звітувати цим людям? Мені здавалось є інші способи виявлення несплати! Бачила водіїв, що давали цьому чоловіку готівку!”, – написала жінка.

У коментарях до цього допису керівник фірми-розробника додатку для паркування авто Михайло Шкурей пояснив, як треба і не треба діяти в таких ситуаціях:

“Нічого та нікому показувати та доказувати не потрібно. В місті працює автоматизована система контролю оплат і всі уповноважені особи мають доступ до засобів контролю. Зробимо цей сервіс в Чернівцях європейського рівня разом!”, – повідомив Шкурей.

У фірмі додали, що існують три способи оплати за паркування автівок: за допомогою додатку, QR-коду та через термінал. Водночас водіям нагадують, що паркувальникам не потрібно давати гроші, а також водії їм не мають підтверджувати свою оплату.

У коментарях до цього допису чернівецькі водії діляться своїми історіями із паркуванням автівок та спілкування із паркувальниками.

“Мав подібну ситуацію на вул. Зеленій. Оплачую тільки через додаток. Т.зв. паркувальники одразу “зливаються” коли їм кажеш, що оплатиш через додаток. А тим більше жодного права перевіряти чи брати оплату вони не мають”.

“Вчера припарковалась там же напротив Приватбанка, парковщица настойчиво потребовала 10 гр, “если не надолго”, вернулась на стекле штраф на 200 гр, сегодня она опять пыталась снять с меня за парковку, я понятно что , воспользовалась услугами паркомата”.

“Я тоже сегодня оплатила ему 10 грн,и час ещё не прошёл,ходил косился типа мало заплатила”.

“Ні в якому разі не платити, це компетенція інспекції з паркування тільки на них покладено обов’язок контролю за сплату за паркування!”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.