Новини

Пуршага виграв суд щодо поновлення на посаді в Чернівецькій ОДА та отримає щедру компенсацію

Колишній в.о. директора департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА Олександр Пуршага виграв суд щодо поновлення на цій посаді.

Про це повідомляє molbuk.ua з посиланням на відповідне рішення Чернівецького окружного адміністративного суду.

Зокрема, Пуршага звернувся до суду з адміністративним позовом, у якому просив визнати протиправним і скасувати пункт розпорядження голови Чернівецької ОДА “Про структуру обласної державної адміністрації”. Окрім того, екс-посадовець просив суд визнати протиправним та скасувати розпорядження голови ОДА, яким Пуршагу було звільнено з посади.

Водночас він просив суд поновити його на посаді виконуючого обов’язки директора департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА, а також стягнути з адміністрації компенсацію на свою користь за час вимушеного прогулу з 13 лютого 2021 року по день ухвалення судом рішення про поновлення на посаді, виходячи з розміру середньоденної (годинної) заробітної плати.

Першого вересня Чернівецький окружний адміністративний суд частково задовольнив адміністративний позов Олександра Пуршаги, визнав протиправним і скасував розпорядження голови ОДА “Про звільнення Пуршаги Олександра Івановича”, а також вирішив поновити його на посаді в.о. директора департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА з 13 лютого 2021 року.

Окрім того, суд зобов’язав Чернівецьку ОДА стягнути на користь Олександра Пуршаги середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 194,3 тис грн.

Звільнення Пуршаги: що відомо

У лютому цього року голова Чернівецької ОДА звільнив Олександра Пуршагу з посади в.о. керівника департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства.

Звільнення відбулося через реорганізацію департаменту.

“Я прийшов на роботу в п’ятницю і мені просто показали розпорядження”, — сказав тоді Пуршага.

Він очолював управління капітального будівництва з 2014 року.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.