Новини

Як носити бафф*

Бафф як багатофункціональний аксесуар сміливо увійшов в життя активної людини, сьогодні важко уявити туриста чи бігуна без оригінальної повязки на шиї або голові. Стильні принти, технологічні рішення та функціональність роблять його незамінним супутником прихильників активного способу життя.

Официальный сайт BUFF ™ в Украине

Варіантів використання баффів безліч. І щоб ви могли на 100% використати всю його функціональність, пропонуємо нашу статтю, де ми зібрали більшість варіантів його використання.

За сезоном використання баффи можна умовно поділити на зимові та баффи сезону літо/весна/осінь. Відповідно і варіанти їх використання будуть відштовхуватись від сезонності. Хоча є декілька варіантів універсальних:

Шарф на шию – найпоширеніший варіант, захищає шию від вітру і сонця, виконує терморегулюючу функцію – він буде або зберігати тепло, або навпаки охолоджувати. Основне його завдання – це контроль мікроклімату, тканина взаємодіє з температурою тіла і швидко реагує на її зміни. Такий формат використання буде зручним в місті, на тренуванні, в поході.

Шапка. Замотавши звичайний бафф отримуємо бігову шапочку для захисту від вітру або теплу шапку для зимових активностей в залежності від обраного баффу. А замотавши зимовий бафф флісовою частиною всередину отримуємо стильну теплу міську шапку на кожен день. За розміром вона чудово тягнеться та підходить для більшості дорослих.

Балаклава бафф або підшоломник – популярний варіант у лижників та сноубордистів. Немає зайвих швів, тканина настільки м’яка і приємна, що складочки майже не відчуваються. Можна використовувати для утеплення або при інтенсивних навантаженнях одягати для відведення вологи. Також такий формат використання оцінять велосипедисти, бафф комфортно лягає під шолом, відводить вологу і захищає шию від зустрічного вітру.

Маска. В утеплених моделях є вставка з мікрофібри, яка м’яко лягає на обличчя не перешкоджаючи диханню. Захищає обличчя від вітру, пилу, снігу. Волокна мікрофібри швидко відводять пар, що видихається до верхніх шарів, де він буде випаровуватись.

Будь-який з баффів можна носити такими варіантами. Тонші моделі мають значно більше варіацій. Наприклад:

Напульсник. Найчастіше використовують бігуни, щоб витирати піт. Мікрофібра чудово тягнеться, завдяки чому баф можна в кілька обертів обмотати на зап’ясті. Він не забезпечить підтримки зап’ястя при інтенсивних навантаженнях, наприклад, під час гри в великий теніс, та все ж чудово буде відводити вологу.

Повязка на голову. Бафф м’яко лягає, не перетискає голову, чудово відводить вологу. Рекомендуємо такий формат використання тим, хто тренується в холодну пору на вулиці, але не полюбляє шапки. Бафф захистить вуха від вітру і холоду, не перешкоджаючи природній терморегуляції. Все зайве тепло буде виходити через голову як зазвичай.

Бандани-бафф або піратка – оптимальне рішення використання баффа для туристів, бігунів, коли необхідно захистити голову від сонячних променів. Тканина захищає від перегріву, ультрафіолету і швидко відводить вологу. А деякі моделі ще й мають охолоджуючий ефект.

Косинка буде зручним варіантом для дівчат з довгим волоссям, особливо в поході або під час відпочинку на природі. В порівнянні зі звичайною банданою бафф для цього не треба зав’язувати, тобто не буде жорстких вузлів, він не перетискає голову, завдяки еластичності він майже не відчутний на голові. При цьому баф надійно утримує волосся і захищає голову від сонця і перегріву.

І запропопуємо вам ще декілька нестандартних варіантів використання баффів:

Резинка для волосся. Завдяки своїй еластичності бафф чудово тягнеться і не сповзає з волосся. Можна зав’язати класичний хвіст, і бафф буде тримати зачіску не гірше ніж звичайна резинка. Можна зробити “пучок” і зафіксувати його баффом.

Топ або верх від купальника. Еластичність тканини дозволяє його використовувати і таким чином. Матеріал чудово тягнеться, не просвічується. Так що можна сміливо в похідних умовах використовувати його як купальник. Після купання він не розтягнеться, а швидко висохне і повернеться до своєї початкової форми.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.