Новини

Набирають прикордонників й операторів БПЛА: які рекрутингові компанії діють на Буковині

У Чернівецькому прикордонному загоні другий місяць триває рекрутингова компанія, розповів офіцер відділу комплектування Чернівецького прикордонного загону В’ячеслав ОНОФРЕЙ.

Прикордонники

У Держприкордонслужбі України створили колцентр, куди кожен охочий, хто виявив бажання служити прикордонником, може зателефонувати та ознайомитися з усіма особливостями служби докладніше. Поспілкувавшись із охочим, працівник колцентру пропонує той чи інший підрозділ або посаду.

– Людина може обрати спеціальність навіть за цивільним фахом. Наприклад, медицина чи психологія. Або ж опанувати нові навички із військової справи.

“Військовослужбовець, який укладає контракт, спочатку проходить службу в прикордонному загоні. Так людина спокійно пройде навчання та поступово здолає внутрішній страх”, – каже В’ячеслав Онофрей.

Додатково створюють прикордонні підрозділи за зразком бригад. Подібні до тих, які вже беруть участь у бойових діях.

“Спочатку буде базова підготовка. Вона триває в центрах прикордонної служби півтора-два місяці. Далі, залежно від виду озброєння, триває пів року спецпідготовка за певним фахом”, – розповідає В’ячеслав Онофрей.

Особа від 18 до 25 років укладає контракт на рік. Потім за власним бажанням може його продовжити.

З 25 років контракт укладають на три-п’ять років, з умовами переукладання чи продовження контракту.

Держава гарантує високе стабільне грошове забезпечення, повний соціальний пакет, виплату одноразової грошової допомоги при підписанні першого контракту в розмірі від 24 тисяч гривень, можливість навчання.

Упродовж перших шести місяців служби військовослужбовці за контрактом опановують відповідний курс підготовки, несуть службу на державному кордоні та їх не залучають до бойових дій.

Оператори БПЛА

На Буковині також набирають операторів БПЛА. Для всіх охочих, які мріють долучитися до війська за конкретною спеціальністю, створено проєкт рекрутингу до підрозділів безпілотних систем Drone Force.

Для тих, хто має хист до технологій, це можливість стати оператором одного з найсучасніших і найефективніших засобів ураження.

У Drone Force ви можете обирати підрозділ сухопутних військ. Кожен має можливість приєднатися до тієї частини, яка найбільше відповідає його інтересам та бойовому духу.

Drone Force забезпечує усі переваги служби:

– супровід від ТЦК до бригади;
– 60 днів навчання;
– гарантія обраного підрозділу й посади;
– найбільший вибір підрозділів у військах.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.