Новини

З кого формуватимуть новий рід сил ЗСУ: деталі від командувача

Підрозділи Сил безпілотних систем ЗСУ планують укомплектувати на 20 відсотків досвідченими командирами з бойових підрозділів і ще на 80 відсотків за рахунок рекрутингу.

Про це в коментарі АрміяInform розповів командувач Сил безпілотних систем полковник Вадим Сухаревський.

“Ми опираємося на те, що точково будемо відбирати командирів, лідерів, ініціаторів процесів безпосередньо з військ. Ми ж з нуля таких не візьмемо. Ми намагаємося зробити так, аби не зірвати бойову готовність підрозділів, аби шкода була мінімальною”, — зазначив Вадим Сухаревський.

Поточні підрозділи в бригадах та командуваннях залишатимуться на місцях. Командування Сил безпілотних систем надаватиме їм різноманітну підтримку.

“Підрозділи, які вже існують у бригадах, командуваннях, в різних родах та видах сил – це функції делегування та координації. В жодному разі ми не будемо перетягувати підрозділи з бойових бригад, які зараз знаходяться на фронті. Ми будемо їх підтримувати, посилювати та нарощувати їхні спроможності. Зокрема за рахунок частин безпосереднього підпорядкування командуванню”, — говорить Вадим Сухаревський.

Також, за словами командувача Сил безпілотних систем, впродовж останніх місяців напрацьовувалася чітка схема комунікації та співпраці з різними підрозділами. І це вже приносить результат.

“Наприклад, на початку року палаючих МПЗ ми не бачили. А зараз це системний підхід. І практично кожного тижня з’являються гарні новини. Це як раз результат нашої спільної діяльності”, — зазначив Вадим Сухаревський.

Вийти на бойові спроможності підрозділів повною мірою Сили безпілотних систем мають до кінця року. За словами Вадима Сухаревського, вже зараз навчається певна кількість пілотів, які потенційно увійдуть у нову структуру. Також для рекрутингу в новий вид сил планують відкрити декілька рекрутингових центрів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.