Новини

«Епіцентр» будує свою першу АЗС

Мережа будівельних гіпермаркетів “Епіцентр” розпочала будівництво першої автозаправної станції у Київській області.

Про це повідомляє видання “НафтоРинок” з посиланням на дозвільні документи за травень 2024 року, копії яких є у розпорядженні видання.

Як зазначає видання, об’єкт буде побудовано на території компанії, де розташований логістичний центр “Калинівка”, митний термінал та завод з виробництва керамічної плитки й керамограніту в селищі Калинівка Фастівського р-ну Київської обл.

Зокрема, на АЗС продаватиметься дизпальне пальне та бензин марки А-95+ та А-95. Для зберігання пального буде збудовано два підземні резервуари об’ємом по 100 куб. м. Річний об’єм нафтопродуктів сягатиме до 10 500 куб. м.

Також у будівлі АЗК будуть магазин з продажу супутніх товарів та кафе швидкого харчування.

Загальна площа земельної ділянки, на якій розміщується підприємство, становить 0,3004 га.

Нагадаємо, у травні 2024 році Верховна Рада зареєструвала проєкт закону №11256, який передбачає збільшення податків на підакцизну продукцію в Україні. Він передбачає, зокрема, за п’ять кроків збільшити акцизний податок на пальне до 2028 року. Якщо цей закон буде прийнято, Україну чекатиме стрімке зростання вартості пального.

Як повідомлялося, 4 червня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який передбачає підвищення акцизного податку на пальне.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.