Новини

У мерії Чернівців передумали об’єднувати “Містосервіс” та Зелентрест: що сталося

На сесії міськради 30 травня комунальні підприємства “Чернівецький міський комунальний виробничий трест зеленого господарства та протизсувних робіт” та “Містосервіс” вирішили не об’єднувати.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Проєкт рішення просто зняли з розгляду за пропозицією міського голови Романа Клічука. “Прошу підтримати пропозицію”, – закликав мер.

Дехто з депутатів зізнавався, що на момент голосування навіть не знав причин зняття з розгляду, адже ще на минулій сесії це питання гаряче обговорювалося, хоч і не було підтримане більшістю. І, власне, об’єднання було й ініційоване самою мерією в квітні.

Утім, зараз плани змінилися. У коментарі molbuk.ua Василь Зазуляк зазначив, що справді вважав об’єднання двох підприємств можливістю зекономити ресурси міського бюджету.

“Ми активно відстоювали це питання, бо ми бачили економію і взаємодоповнюваність техніки. Але вирішили, що підприємства можуть активно використовувати техніку один одного у рамках договорів оренди. Також є багато моментів, які стосуються людей, що, власне, є для нас пріоритетом. Ми виходили з таких моментів, як бронювання, організація праці, ризик узагалі втратити людей. Уже сформовані колективи, які орієнтуються на виконання певних робіт. Додатково спілкувалися із працівниками обох підприємств. І ухвалили рішення, що не будемо більше це питання піднімати, воно точно зараз не на часі”, – каже Василь Зазуляк.

Нагадаємо, у квітні заступник міського голови Василь Зазуляк пояснював ініціативу щодо об’єднання тим, що ці два підприємства виконують однакові функції.

“Ці два підприємства хоч і мають свою специфіку, але на 70% займаються однаковою справою – прибиранням. “Містосервіс” прибирає частину вулиць та дворів міста, а трест – площі, сквери та парки. А ще “Містосервіс” утримує житловий фонд, а трест займається озелененням. Коли функціонал на дві третини збігається, виникає логічне питання: чи ефективно використовуються ресурси: техніка, обладнання? До прикладу, парк Шевченка прибирає Трест, а територію поруч з парком – “Містосервіс”. Щоденно обидва підприємства працюють поруч, використовуючи подвійні ресурси у вигляді техніки, палива, часу”, – написав тоді посадовець.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.