Новини

У Чернівцях рятувальники закликають не спалювати суху траву

Рятувальники попереджають громадян про небезпеку пожеж на відкритій території Останнім часом значно збільшилась кількість пожеж на відкритій території.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Чернівецькій області.

Протягом тижня рятувальники 21 раз виїжджали на ліквідацію загорання сміття, чагарників і сухостою. У результаті вогонь знищив майже 5 га сухої рослинності.

“У спекотну погоду, яку найближчим часом прогнозують на Буковині, загорань на відкритій території може побільшати. Пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, завдають великої шкоди не тільки довкіллю. Вони небезпечні тим, що за короткий проміжок часу набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км/год, а у вітряну – до 30 км/год”, – повідомили вогнеборці.

Рятувальники вкотре застерігають буковинців суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, бути вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем, не розпалювати багаття біля будинків та садиб та не спалювати суху траву, а також не залишати без нагляду розпалене багаття.

“Адже байдуже ставлення до власної безпеки та довкілля може не тільки знищити природу, а й призвести до перекидання вогню на сусідні споруди і знищення їх, стати причиною трагічних випадків. Шановні громадяни. Будьте максимально відповідальними та дотримуйтесь основних заходів безпеки, а у разі пожежі негайно телефонуйте за номером “101””, – зазначили у ДСНС.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.