Новини

У Чернівцях капітально утеплюють ліцей: які роботи виконують – фото

У Чернівцях розпочали ремонтні роботи у ліцеї №18 – колишній школі №6. Тут впроваджують заходи із енергоефективності за підтримки НЕФКО.

Про це повідомляє molbuk.ua

Зокрема, як розповів заступник міського голови Василь Зазуляк, у ліцеї планують повністю замінити систему опалення, встановити індивідуальний тепловий пункт (із можливістю автоматичного регулювання подачі тепла). Також утеплять фасад і цоколь, влаштують вентиляції з рекуперацією в класах, їдальні, спортивному і актовому залі. А ще замінять старі дерев’яні вікна та дах (із утепленням горища).

За словами посадовця, усе це дозволить економити до 35% енергоресурсів.

Загальна вартість робіт, за результатами тендеру, становить майже 742 тисячі євро. Місто оплачує заміну покрівлі, все інше покриває грант від НЕФКО.

“Згідно договору, роботи мають бути виконані до першого вересня. Однак термін виконання можуть і продовжити. Адже через воєнний стан можуть статися затримки в постачанні матеріалів, або мобілізують когось із працівників. Наразі роботи здійснють швидко, згідно графіку”, – прокоментував Василь Зазуляк.

Тендер виграло ПП “Інтербудінвест”.

Раніше повідомлялося, що у рамках проєкту за фінансування фонду НЕФКО, Швеції та Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля у Чернівцях капітально відремонтували 33 громадські будівлі. Серед них – 16 шкіл, 15 дитсадків і два заклади охорони здоров’я, які раніше потерпали від тепловтрат.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.