Новини

Родина видатного діяча з Буковини в подяку за реабілітацію його пам’яті надіслала донат на ЗСУ

Фото для molbuk.ua надала Леся Федоренко

Родина відомого у Чернівцях адвоката, громадського діяча, колишнього редактора газети “Час” Лева Когута вирішила віддячити за реабілітацію пам’яті їхнього славного прародича щедрим донатом на ЗСУ.

Про це molbuk.ua розповіла речниця управління СБУ у Чернівецькій області, ініціаторка процесу реабілітації видатного чернівчанина Леся Федоренко.

Зокрема, після того, як за ініціативи управління СБУ в області реабілітували репресованого тоталітарним комуністичним режимом Лева Когута, дружина внука Лева Когута Рома Когут, яка проживає за кордоном, повідомила Лесі Федоренко, що хоче задонатити на ЗСУ на знак подяки за таку важливу справу.

І справді, невдовзі родина надіслала на рахунок фонду “Повернись живим” тисячу доларів, зазначивши, що це від усіх трьох правнуків Лева Когута – Андрія, Марка, Дам’яна.

Рома Когут наголосила, що вся родина щиро вдячна за реабілітацію пам’яті Лева Когута. Вона розповіла Лесі Федоренко, що отримані документи про реабілітацію стали дуже емоційним моментом для усіх. Тож їх будуть оберігати як цінну сімейну реліквію.

Як раніше писав molbuk.ua, за ініціативи управління СБУ в області реабілітували репресованого тоталітарним комуністичним режимом колишнього редактора газети “Час” у Чернівцях, адвоката, громадського діяча Лева Когута.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.