Новини

США налагодять виробництво боєприпасів, потрібних Україні

Після ухвалення плану допомоги Україні США зможуть потроїти щомісячне виробництво 155-мм снарядів, заявив заступник начальника штабу армії США.

“До наступного літа ми досягнемо 100 000 пострілів”, – заявив генерал-лейтенант Джеймс Мінгус на заході, організованому Центром стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), пише видання Defense One.

Ці снаряди належать до числа небагатьох боєприпасів, виробництво яких контролюється урядом США, а не закуповується у приватних підрядників.

За словами Мінгуса, це більш ніж утричі більше, ніж 30 000 снарядів, які, як очікують, виготовлять заводи служби цього місяця, і це буде шестиразове збільшення відтоді, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 2022 року.

Представники армії заявили, що досягнення мети в 100 000 раундів залежить від 3,1 мільярда доларів, запитаних у попередній версії проекту щодо України.

Служба розширює виробничі потужності та планує відкрити нові в Арканзасі, Канзасі та Техасі, повідомив минулого року керівник закупівель армії Дуг Буш.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.