Новини

«Шахтар» ще не програвав. На чемпіонство в Україні претендують три команди

Боротьба за титул чемпіона Української прем’єр-ліги триває. Хто має найбільші шанси на перемогу у вітчизняному чемпіонаті – в матеріалі ” “.

“Шахтар” набрав хід

Наразі три команди серйозно претендують на трофей – “Шахтар”, “Кривбас” та “Динамо”.

Найкраще розпочав весняну частину сезону донецький “Шахтар”, який ще цього року в УПЛ не програвав. Також донеччани обіграли команди з п’ятірки – “Кривбас” і “Рух” 5:2 та 3:1 відповідно. “Шахтар” демонструє атакувальний і результативний футбол – в останніх семи матчах донеччани лише раз у матчі забили менш як два голи. “Гірникам” (прізвисько клубу – авт.) чемпіонство дуже важливо, адже перше місце в УПЛ дарує гарантовані сорок мільйонів євро та пряму путівку до групового раунду Ліги Чемпіонів.

“Динамо” двічі забуксувало

Динамівці ж після зимової паузи були лідерами чемпіонату за втраченими очками разом із “Шахтарем”. Команда Олександра Шовковського впевнено продовжила свою серію з чотирьох перемог, здобутих ще восени. Проте кияни спіткнулися вже в матчі з явним аутсайдером – “Вересом”, з яким зіграли внічию 1:1. Після трьох перемог над “Ворсклою” та “Зорею” “Динамо” знову втратило очки вже в матчі проти черкаського “ЛНЗ”. Відтепер динамівці відстають від донеччан на чотири очки й навіть перемога в очній зустрічі не дає змогу очолити турніру таблицю.

“Кривбас” випав з боротьби?

Криворізький “Кривбас” входив у другу половину сезону досить амбіційно – перше місце в таблиці та надії на чемпіонство. Проте зараз криворіжці посідають третє місце, маючи на два матчі більше, ніж у “Динамо” та “Шахтаря”. “Кривбас” програв свій матч прямому конкуренту “Шахтарю”, а також двічі втратив очки проти “Ворскли” та “Руху”, зігравши внічию. Тому шанси на чемпіонство залишаються, але дуже захмарні.

Думки:

Валерій КОРОЛЯНЧУК, колишній гравець “Буковини”, футбольний функціонер:

“Чемпіоном буде “Шахтар”. Команда збалансована, досвідчена, грала в єврокубках і показує хороший футбол. У “Кривбаса” та “Динамо” немає такої впевненості. У киян ніби всі місцеві, вони пішли правильним шляхом, але щоб вирішувати завдання для молоді потрібен час. Думаю, що боротьба буде тривати до останнього туру, але чемпіоном буде “Шахтар”.

Валерій САРАФІНЧАН, колишній футболіст та тренер “Буковини”:

“В цьому сезоні “Шахтар” чемпіонство вже не віддасть. Не сказав би, що все за спортивним принципом, адже багато закулісних інтриг. Якщо “Динамо” не стане чемпіоном, то вони повинні винуватити тільки себе, адже цього сезону в них були всі шанси. Вони втрачають очки на рівному місці та роблять дитячі помилки. Їм чемпіонство коштувало двох помилок у матчі з “Вересом” і “ЛНЗ” – незрозуміле пенальті та помилка голкіпера. Хоча таким суперникам вони повинні забивати три-чотири м’ячі. “Кривбас” ще не дозрів, щоб вигравати УПЛ. Можливо, через кілька років”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.