Новини

У психлікарні на Буковині пообіцяли покращити умови після візиту омбудсмена

Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко провів робочу нараду за результатами перебування у Чернівецькій області Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Йшлося, зокрема, про ситуацію в Чернівецькій обласній психіатричній лікарі, яку прокоментував омбудсман під час свого візиту.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Генеральна директорка лікувального закладу Анжела Левицька поінформувала присутніх про фактичний стан справ в установі і про те, що кількість хворих зросла з початку війни.

“З початку повномасштабного вторгнення кількість пацієнтів значно зросла із зрозумілих причин. Заклад отримує додаткове фінансування для того, аби лікувати, реабілітувати, вирішувати соціальні питання військовослужбовців та інших пацієнтів. Персонал робить все можливе, щоб усі мали необхідний догляд та лікування. Ми постійно залучаємо спонсорів для покращення умов перебування пацієнтів у лікарні та забезпечення якісними продуктами харчування. А для військових вишукуємо можливість розширення ліжкового фонду”, – сказала Анжела Левицька.

У Чернівецькій обласній раді зазначили, що спрямують зусилля обох гілок влади для покращення умов перебування пацієнтів та забезпечення належних умов праці для персоналу психіатричної лікарні.

Олексій Бойко дав низку доручень щодо виконання приписів Уповноваженого ВРУ з прав людини, щоб усунути виявлені недоліки.

Нагадаємо, 15 березня, під час свого робочого візиту до Чернівців Уповноважений ВРУ із прав людини Дмитро Лубінець назвав побачене у Чернівецькій обласній психіатричній лікарні справжнім “жахіттям” і закликав керівництво закладу продемонструвати, що воно готове покращувати ситуацію.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.