Новини

Стару знесли, а нову не встановили: парк у Чернівцях уже пів року без вбиральні – фото

Чернівчани закликають владу міста вирішити питання із вбиральнею у парку Федьковича, що за Чернівецьким національним університетом.

Із проблемою звернулися до molbuk.ua

За словами чернівчан, які часто прогулюються в парку, вбиральню розібрали ще торік наприкінці жовтня.

Тоді мешканців обнадіяли, що буде нова сучасна гарна вбиральня. Проте досі нічого не встановити. Тож відвідувачам парку доводиться терпіти або справляти потреби де прийдеться.

Раніше molbuk.ua писав, що стара вбиральня почала нищитися, тоді її вирішили знести. Адміністрація парку власними силами доглядала за нею, поки випадково не з’ясувала, що приміщення вже рік – на балансі “Спецкомунтрансу”.

“Поки ми обслуговували вбиральню, був порядок. Я тут і світло, і воду проводила, і чаші для унітаза міняла за власні кошти. А рік тому дізналася, що, виявляється, він не на балансі парку. У мене тоді руки опустилися, і я відмовилася далі доглядати за приміщенням. Торік у серпні на дорозі неподалік почала протікати труба. Вода підмивала схил, на якому стоїть вбиральня. Я казала: люди добрі, робіть щось, бо цей схил поповзе. Врешті приїхали, щось там розкопали, закопали, але вода й далі текла. Тоді я просто перекрила воду, і відтоді її у вбиральні немає взагалі. Натомість земля підсохла, схил почав зсуватися, і у споруді з’явилися тріщини”, – розповідала у вересні 2023 року у коментарі molbuk.ua організаторка культурно-дозвільної діяльності “Центрального палацу культури Чернівців” підрозділу культурних послуг Олена Глевська (парк став підрозділом Центрального парку культури).

Жінка сказала, що дуже шкода, адже це ще австрійське приміщення. Якби вчасно зреагували на ситуацію з протіканням води й доглядали за будівлею, вона б могла ще сто років простояти.

Керівник “Чернівціспецкомунтрансу” Роман Жулепа у коментарі ” ” підтвердив, що вбиральня у парку справді на балансі підприємства.

“Але у зв’язку з її критичним станом ми залучили експертів із будівництва, які дали нам висновки, що вона перебуває в аварійному стані та не підлягає реконструкції. Тому ми чекаємо рішення виконкому і відтак – визначення її долі.Надалі це питання вже, гадаю, до міськради: хтось збудує нову чи поставить модульну вбиральню. Ми це рішення не ухвалюємо. У нас було лише зобов’язання її утримувати, а саме прибирати. Нам не передбачені ніякі видатки на капітальну реконструкцію чи поточні ремонти”, – сказав тоді у коментарі Р. Жулепа.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.